Šiemet Sendvaryje planuojama gerinti kelius ir apšvietimą

Naujienos: Savivalda , 2020-01-04 20:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Sendvaryje jau šiemet prasidės ilgai laukti pokyčiai. Klaipėdos rajono savivaldybė į taip reikalingą infrastruktūrą papildomai investuos arti 2 milijonų eurų. Gyventojų patogumui planuojama pradėti tvarkyti ne vieną probleminę gatvę – kloti asfaltą, įrenginėti apšvietimą, šaligatvius ir lietaus tinklus.

Kur ir kokie konkrečiai darbai numatomi?

Sparčiai besiplečianti Sendvario seniūnija susiduria ir su nemažai iššūkių – reikia apšvietimo, šaligatvių, nuotekų tinklų. Atsižvelgus į seniūnaičių ir seniūnijos sudėliotus prioritetus, bus pradėti ir paruošiamieji, ir jau realūs darbai skirtinguose kaimuose ir gatvėse. Jau baigiama projektuoti lietaus tinklus Gindulių kaime, o juos paklojus, bus galima pradėti visos Liepų gatvės rekonstrukciją – įrengti šaligatvius, apšvietimą. Taip pat Ginduliuose numatytas Aitvarų gatvės paprastasis kelio remontas, o Kalnelio gatvėje daugiau kaip pusės kilometro ruože pakloti asfaltą.

Mazūriškių kaime planuojama skelbti Šilelių / Jurgaičių gatvės lietaus tinklų projektavimą. Tai būtina, norit įrengti šaligatvį ir gatvės apšvietimą.

„Šioje gatvėje mes prieš keletą dienų sutvirtinome kelkraštį, gatvės ribas pažymėjome signaliniais stulpeliais su atšvaitais. Tai tik pirmi žingsniai, siekiant pagerinti gyventojų gyvenimo kokybę. Šių metų planuose – skelbti projektavimo ir rangos darbų pirkimą apšvietimui įrengti. Tad paklojus lietaus tinklus, įrengus apšvietimą ir šaligatvius, gatvė taps geriau matoma, kitaip tariant, saugesnė ir patogesnė žmonėms“, – sako Sendvario seniūnė Loreta Urbutė.

Apšvietimą planuojama įrengti ir Purmalių kaimo Naujojoje gatvėje. Dar vienas toks projektas bus Klemiškės II kaime Baukštininkų gatvėje. Iš įmonės IGNITIS gavus pritarimą, čia apšvietimas bus įrengtas ant jau esamų atramų, taip pat beveik 400 metrų ruože bus paklotas ir asfaltas. Šiemet planuojama pradėti asfaltuoti ir Sudmantų kaimo Žiedo bei Jakų kaimo Pašto gatvę, o kiek vėliau prijungti ir Mėtų gatvę.

Trušelių kaime Agilos gatvėje asfaltą planuojama pakloti daugiau kaip vieno kilometro ruože, taip sujungiant šiuo metu žvyruotą kelią su jau asfaltuotu. Rangovo, gavus statybų leidimą, bus ieškoma ir Danės gatvės rekonstrukcijai. Tikimasi darbus pradėti jau šiemet, vėliausiai – 2021-aisiais.

„Darbų tikrai daug. Svarbiausia, kad visi procesai vyktų sklandžiai – nestrigtų viešųjų pirkimų procedūros, rangovai vykdytų savo įsipareigojimus. Jeigu viskas pavyks taip, kaip planuojame, tai bus tikrai nemažas proveržis. Sendvario seniūnijai ilgą laiką nebuvo skiriama pakankamai dėmesio, nors ši seniūnija sparčiausiai auganti rajone. Iš tikrųjų matome ir girdime gyventojų pastebėjimus dėl esamos infrastruktūros. Ir nenuostabu, juk tuo naudojamasi kiekvieną dieną, todėl svarbu, kad ji būtų kuo geresnės būklės. Tai vienas svarbiausių mūsų uždavinių, kuriam skiriame didžiausią dėmesį visame rajone“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šiuo metu su Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat vyksta derybos dėl apšvietimo projektavimo ir įrengimo bendradarbiavimo sutarties. Ją pasirašius, jau iki 2023-ųjų gatvės šalia regiono kelių būtų apšviestos Slengių kaime Dangaus, Ežero, Smeltaitės gatvėse, Mazūriškėse –Rasytės gatvė, Radailiuose – Šimkų, Smeltaitės gatvės link Baukštininkų, o Jakų kaime – Jubiliejaus gatvė iki Budrikų kaimo.



Klaipėdos rajono savivaldybės informacija
Gintarė Plungienė
Ryšių su visuomene skyriaus specialistė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN