Klaipėdos rajono savivaldybėje pradeda veikti „Vieno langelio“ paslauga

Naujienos: Savivalda , 2020-01-03 18:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Rajono gyventojams nuo šiol reikalingas paslaugas ir informaciją Savivaldybėje bus galima gauti dar paprasčiau. Jau nuo pirmadienio (sausio 6 d.) pradeda veikti „Vieno langelio“ paslauga. Pirmajame aukšte įsikūrusiame kabinete bus galima pateikti prašymus, konsultuotis dėl statybos ir teritorijų planavimo, žemės ūkio, licencijų išdavimo ir kitais klausimais.

Pagrindinis „Vieno langelio“ principas – visos reikiamos paslaugos vienoje vietoje. Norima, kad žmonės kuo mažiau sugaištų laiko, tvarkydami dokumentus ir jiems nereikėtų vaikščioti po savivaldybę bei ieškoti reikalingo specialisto. Kabinetas, kuriame bus teikiamos šios paslaugos, įsikūrė pirmame Savivaldybės aukšte. Iš pradžių jame dirbs vienas specialistas, vėliau, stebint gyventojų srautus ir esant poreikiui, darbuotojų ratas galės būti plečiamas. „Viename langelyje“ rajono gyventojus pasitikęs darbuotojas padės jiems pasirinkti reikalingą paslaugų sritį, priims ir užregistruos prašymus, juos perduos atsakingiems specialistams.

„Kasmet į Savivaldybę su įvairiais klausimais kreipiasi bent keli tūkstančiai gyventojų. Jie teikia prašymus, nori konsultacijų dėl paramos būstui, socialinių išmokų ir paslaugų, domisi licencijų išdavimu, statybos ir teritorijų planavimu bei kitais svarbiais klausimais. Tad mūsų pagrindinis tikslas – kad jie šias paslaugas galėtų gauti vienoje vietoje, taupyti jų laiką. „Vieno langelio“ principą yra įsivedusi ne viena savivaldybė ir praktika rodo, kad tai pasiteisino. Tikimės, kad šią paslaugą įvertins ir mūsų rajono gyventojai“, – sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Be to, laukia ir dar viena naujovė – gyventojai bus konsultuojami ir telefonu (8 46) 21 11 16. „Vienas langelis“ Savivaldybėje pirmadieniais ir trečiadieniais dirbs nuo 8 val. iki 18 val. Antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 8 val. iki 17 val., o penktadieniais nuo 8 val. iki 15:45 val., be pietų pertraukos.


Gintarė Plungienė
Ryšių su visuomene skyriaus specialistė
Klaipėdos rajono savivaldybės administracija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN