Naujas autobuso maršrutas iš Kretingos į Žibininkus – ir verslui, ir gyventojams

Naujienos: Savivalda , 2020-01-03 17:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono gyventojai ir svečiai jau nuo sausio 6 dienos galės patogiai ir greitai pasiekti Žibininkuose įsikūrusius pramogų ir poilsio kompleksus „Atostogų parkas“, „HBH“, „313 cable park“, „Boom park“. Naujojo maršruto atsiradimas ypač palengvins čia veikiančių verslų darbuotojų logistiką – jiems nebereikės persėsti į autobusus kituose miestuose, darbovietes pasieks vienu reisu.

Maršrutu „Kretinga-Žibininkai“ kursuos vienas iki 45 sėdimų vietų turintis autobusas. Transportas kursuos kasdien, maršruto pradžia – stotelė „Autobusų parkas“ Kretingoje, Kretingos ligoninė, Rotušės aikštė, autobusų stotis, Rūdaičiai, Žibininkai, „Atostogų parkas“ ir tuo pačiu maršrutu atgal.

Autobusas nauju maršrutu vyks 7 kartus per dieną maždaug kas 2 valandas. Autobusas daugeliu atveju važiuos žemagrindis, kuriuo gali vykti judėjimo negalią turintys keleiviai ir keleiviai su kūdikių vežimėliais. Informaciją apie autobusą ir išvykimo laikus galima pasitikslinti UAB „Kretingos autobusų parko“ informacijos telefonu (8 445) 79 001.

Vieni iš didžiausių rajono darbdavių

„Žibininkai dėl čia įsikūrusių stambių turistų traukos objektų yra vienas svarbiausių Kretingos rajono turizmo centrų. Čia veiklą vykdančios įmonės kartu yra ir vieni iš didžiausių rajono darbdavių, todėl naujasis Kretingą ir Žibininkus sujungęs autobuso maršrutas buvo būtinas tiek siekiant sudaryti geresnes sąlygas rajono gyventojams pasiekti savo darbo vietas, tiek ir skatinant poilsiaujančius Žibininkuose aplankyti Kretingą“, – sako Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Būtinumą teikti visuomenei viešąsias keleivinio transporto paslaugas šia kryptimi buvo nuspręsta dar 2018 m. lapkritį Kretingos rajono savivaldybės tarybos. Iki šiol viešasis transportas du kartus per dieną važiuodavo iki Rūdaičių ir vieną kartą iki Užpelkių, o dabartinis maršrutas bus pratęstas iki „Atostogų parko“. Maršruto intensyvumas visomis dienomis bus vienodas.

Pasak UAB „Kretingos autobusų parko“ direktoriaus Arvydo Dyburio, naujo maršruto srautus planuoti tiksliai yra sudėtinga, kadangi įtakos turi sezonai. „Didžiausią įtaką keleiviams šiame maršrute pritraukti turi čia veikiantys traukos objektai ir kaip jie skatins darbuotojus naudotis viešuoju transportu, kokias marketingo priemones taikys savo teikiamoms paslaugoms“, – sako A. Dyburys.

Poilsio ir sveikatinimo kompleksas „Atostogų parkas“ visiems, atvykstantiems naujuoju autobuso maršrutu, pateikus autobuso bilietą nuo sausio 6 iki birželio 1 dienos ir nuo rugsėjo 1 iki gruodžio 22 dienos taikys 50 proc. nuolaidą apsilankymui Vandens ir pirčių erdvėje. Autobuso bilieto ir apsilankymo datos turi sutapti.

Maršruto kaina nuo Kretingos autobusų stoties iki „Atostogų parko“ sieks 1,30 €, važiuojant trumpesniu atstumu kaina mažės atitinkamai. Maršruto kainai galioja visos standartinės nuolaidos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN