Kretingos bibliotekoje Edukacinė pramoga, subūrusi šeimas, draugus

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-12-27 17:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka, vykdydama projektą „Pabėgimo pogrindis – laisvės kovos“, rugsėjo 13 dieną jau kvietė pirmuosius dalyvius jį išbandyti.
Pasak projekto organizatorių, ši edukacinė pramoga sudomino vaikus, jaunimą ir net suaugusiuosius. Nuo galvosūkių kambario atidarymo dienos jame apsilankė 68 komandos, t. y. 344 dalyviai.
Galvosūkių kambarys – tai edukacinė pramoga, kurios metu 2–5 asmenų komanda, ieškodama įvairių užuominų, spręsdama užduotis, turi sėkmingai pabėgti iš kambario per mažiau negu 60 min.
Šio projekto tikslas buvo įrengti kambarį su užduotimis ne tik pramogai, bet ir siekiant skatinti vaikų ir jaunimo mąstymą, kūrybiškumą, saviraišką, ugdyti istorines, pažinimo žinias.
Edukacinės programos dalyviai, spręsdami įvairias užduotis ir galvosūkius apie Lietuvos laisvės kovos sąjūdį, Lietuvos pokario partizanus, gilino žinias žiūrėdami nuotraukas, naudodami garso ir vaizdo techniką.
Projektų dalyvių paklausus, kas svarbiausia įvykdant užduotis, atsakymas buvo vienareikšmiškas – loginis mąstymas ir komandinis darbas. Užduočių įvykdymo laiko vidurkis – 40 minučių, o užfiksuotas geriausias rezultatas – 20 minučių.
Ši veikla subūrė draugus, šeimas smagiai praleisti laiką ir buvo viena iš gimtadienio šventės pramogų.
Projektą „Pabėgimo pogrindis – laisvės kovos“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Kretingos rajono savivaldybė.


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir viešinimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN