Telšiuose pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Žemaičių muziejumi „Alka“

Naujienos: Savivalda , 2019-12-23 22:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Prieš didžiąsias metų šventes pasiektas dar vienas tikslas – pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kurios tikslas strategiškai planuojant veiklas, siekti kurti istoriškai ir geografiškai unikalų bei kultūriškai patrauklų regioną, skatinant Žemaitijos identiteto stiprinimą, įvairių kultūrinių ir edukacinių paslaugų integravimą į socialinę aplinką, visuomenės didžiavimosi tapatumo išskirtinumu ugdymą, istorinės atminties išsaugojimą ir sklaidą.

Žemaičių muziejus „Alka“ oficialiai įkurtas 1932 m. vasario 16 dieną. Tai svarbiausias LR Žemaitijos etnografinio regiono istorijos muziejus Telšiuose. Jis plačiausiai atskleidžia savitą Žemaitijos istorijos raidą, supažindina lankytojus su šio krašto gamta, žmonių buitimi bei turtinga meno kūrinių kolekcija

Sutartį pasirašė Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas ir muziejaus direktorė Eva Stonkevičienė.

„Džiugu, kad abi šalys matome bendrų vizijų planuojant miesto siekius istorijos, kultūros ir meno srityse. Manau, kad turime ne tik dėti pastangas išsaugant tai, kuom šiandien galime drąsiai didžiuotis, bet ir bendromis jėgomis įgyvendinti naujus darbus“, - po pasirašymo mintimis dalijosi Telšių rajono savivaldybės meras.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Pasirasyta-bendradarbiavimo-sutartis-su-zemaiciu-muziejumi-alka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN