Dėl Kretingos Rotušės aikštės ateities – gyventojų apklausa

Naujienos: Savivalda , 2019-12-20 21:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybės administracija, siekdama išsiaiškinti, kokios Rotušės aikštės nori gyventojai, pradeda Kretingos rajono gyventojų nuomonės apklausą.

Prieš priimant svarbius sprendimus dėl Kretingos Rotušės aikštės ateities ir galimos vystymo vizijos, atviras diskusijas su gyventojais ir ekspertais inicijavusi savivaldybė kviečia gyventojus aktyviai dalyvauti apklausoje ir išreikšti savo nuomonę iki 2020-ųjų sausio 22 dienos.

Kretingos rajono gyventojai jau gali išsakyti nuomonę atsakydami į internetinės anketos klausimus čia: apklausa „Kokios Rotušės aikštės reikia Kretingai“. Internetu nesinaudojantiems rajono gyventojams bus sudaryta galimybė apklausos anketas užpildyti keliose rajono vietose – Kretingos rajono savivaldybės administracijoje, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje, o taip pat visose rajono seniūnijose (Darbėnų, Kartenos, Kretingos miesto, Kretingos, Kūlupėnų, Žalgirio, Salantų miesto bei Imbarės).

Remiantis apklausos rezultatais bei gruodį vykusios viešos ekspertų ir gyventojų diskusijos pasisakymais, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija parengs išvadas ir rekomendacijas, kurios, tikimasi, atskleis gyventojų nuomonę ir padės savivaldybei nuspręsti dėl Rotušės aikštės ateities.

Kretingos rajono gyventojų apklausa dėl Rotušės aikštės – tai dalis Kretingos rajono savivaldybės inicijuojamų atvirų diskusijų dėl centrinės miesto aikštės ateities.

Iki 2020-ųjų sausio 5 d. gyventojai kviečiami apžiūrėti parodą apie Rotušės aikštės istorinę raidą Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos erdvėse. Su parodos medžiaga gyventojai taip pat gali susipažinti Kretingos rajono savivaldybės interneto svetainėje.

Šių metų gruodžio 10 d. Kretingoje vyko konferencija ir vieša diskusija „Kokios Rotušės aikštės norime?“, kurioje gyventojai, ekspertai ir politikai išsamiai diskutavo apie centrinės Kretingos aikštės ateitį ir galimas vystymo perspektyvas. Renginyje pranešimus skaitė istorikai, architektai, kraštovaizdžio specialistai, miestų vystymo ekspertai, kurie apžvelgė Rotušės aikštės istoriją, aptarė aikštės ir skvero problematiką, jų būklę, numatomus rekonstrukcijos darbus ir kitus svarbius klausimus. Diskusijoje Rotušės aikštės ir skvero tvarkymo idėjas pristatė jų iniciatoriai, savo poreikius, lūkesčius ir vizijas turėjo galimybę išsakyti visi susirinkusieji.

Gyventojų nuomonės apklausą, parodą ir konferenciją-viešą diskusiją organizuoja Kretingos rajono savivaldybė kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija.


Daugiau informacijos:
Simona Dumčiūtė
Kretingos rajono savivaldybės mero padėjėja
Mob.: +370 686 64812
El. p.: simona.dumciute@kretinga.lt
www.kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN