Telšių rajono savivaldybė dalyvavo Civilinės saugos nuostatų įgyvendinimo mokymuose

Naujienos: Savivalda , 2019-12-19 19:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiandien Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas ir Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus vedėjas Artūras Stirbys dalyvauja vadovams skirtuose mokymuose dėl Civilinės saugos nuostatų įgyvendinimo.

Šie mokymai surengti siekiant pasidalinti patirtimi valdant savivaldybės lygio ekstremaliąsias situacijas.

Mokymai inicijuoti po Alytaus mieste, padangų atliekų perdirbimo įmonėje UAB „Ekologistika“ kilusio gaisro.

Gaisras vyko 2000 kv. metrų ploto bendrovės sandėliuose, kuriuose buvo laikoma apie 1 900 tonų padangų. Gaisro metu į orą išsiskyrė sveikatai pavojingos medžiagos, Alytaus apylinkėse dėl oro taršos buvo paskelbta ekstremali situacija.

Mokymuose, kuriuos šiandien vykdo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, dalyvauja savivaldybių administracijų direktoriai, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos nariai, departamento priešgaisrinių gelbėjimo valdybų, Civilinės saugos skyrių viršininkai ir kt. Pranešimus jiems skaito Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, Alytaus miesto ir rajono savivaldybių atstovai, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas ir kt. Dalinamasi patirtimi likviduojant gaisrą ir jo pasekmes Alytuje, primenami ekstremaliųjų situacijų valdymo pagrindai, informuojama apie civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų pokyčius ir kt.

Mokymus apibendrina Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Telšių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijai vadovauja administracijos direktorius Imantas Motiejūnas. Komisijos posėdžiai savivaldybėje organizuojami reguliariai, atsižvelgiant į poreikį.

Skaitytojams primename, kad viena iš skaudžiausias pasekmes sukėlusių ekstremalių situacijų Telšių rajone vyko 2006 metų sausio 20 – sausio 30 dienomis: dėl 30 laipsnių šalčio sprogus šilumos trasoms, dalis daugiabučių namų gyventojų liko be šilumos.



Skaistė Sadonytė

El. p. skaiste.sadonyte@telsiai.lt
Tel.: (8 444) 22365
šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Siandien-vilniuje-vyksta-mokymai-del-civilines-saugos-nuostatu-igyvendinimo/1


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN