Kretingos bibliotekoje Pasaulį pažinti per judesį kvietė „Dansemos“ šokio teatras

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-12-19 18:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje mažuosius kretingiškius stebino ir aktyviai įtraukė dalyvauti veiksme šokio teatro „Dansema“ interaktyvaus spektaklio „Spalvoti žaidimai“ choreografė Birutė Banevičiūtė. Interaktyvus spektaklis buvo skirtas iki 3 metų vaikams ir jų tėveliams.
Spektaklis „Spalvoti žaidimai“ pilnas netikėtų, spalvotų daiktų, kurie skatina mažuosius žiūrovus kartu su šokėja tyrinėti ir atrasti daug naujo apie save ir aplinką. Spektaklio metu buvo žaidžiama judesiais, spalvomis ir garsais. Pasak „Dansemos“ meno vadovės ir choreografės, socialinių mokslų daktarės Birutė Banevičiūtės, žaisdami vaikai pažįsta save ir aplinkinį pasaulį, jį tyrinėja ir daug ko išmoksta – šliaužti ir sėdėti, lipti ir šokinėti, paimti ir numesti, pagauti ir paspirti, šypsotis ir susiraukti, dalintis ir draugauti, mąstyti ir džiaugtis.
„Sudėtinga įsivaizduoti vos kelių metų ar net mėnesių mažylį šiuolaikinio šokio spektaklyje.
Žinome, kad tokio amžiaus vaikai ilgai dėmesio nekoncentruoja. Šio spektaklio metu vaikai jautėsi ypatingai gerai – kartojo judesius, kuriuos šokėja daro, rideno kamuoliukus, spyruokliavo, krykštavo“ – kalbėjo vyresn. bibliotekininkė darbui su jaunimu Brigita Barkauskaitė.
„Dansema“ – pirmasis vaikams ir jaunimui skirtas šokio teatras, sėkmingai pristatantis pasirodymus Lietuvoje ir užsienyje. Kiek ilgiau negu dešimtmetį veikiantis teatras už geriausius spektaklius vaikams jau įvertintas Auksiniu scenos kryžiumi. 


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir viešinimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN