Pirmas Vokietijos investuotojų žingsnis Lietuvoje – pagalba Akmenės rajono bendruomenės nariams

Naujienos: Savivalda , 2019-12-12 23:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Didžiules investicijas į vėjo energiją Lietuvoje planuojantys Vokietijos investuotojai savo veiklos startą pažymi drauge su vietos bendruomene. Lietuvoje įsteigtos bendrovės „Windfarm Akmenė One“ ir „Windfarm Akmenė Two“ šventinės labdaros akcijos metu surinktus pinigus drauge su nuosavomis lėšomis paaukojo Akmenės rajono socialinių paslaugų namų Neįgaliųjų dienos užimtumo centrui. Dalis lėšų buvo surinkta praėjusią savaitę vykusios Naujosios Akmenės Kalėdų eglutės įžiebimo šventės metu labdaros mugėje.

Kilnioje iniciatyvoje dalyvavo kelios vietos įmonės ir organizacijos. Vokiečiai jos metu kvietė šventės svečius vaišintis įvairiais skanumynais. Vietoj atlygio už juos buvo kviečiama aukoti lėšas minėtam centrui. Jam skirti visi šventės metu surinkti pinigai ir įmonės paaukotos lėšos.

„Glaudus ryšys ir bendradarbiavimas su vietos bendruomenėmis yra svarbi mūsų verslo filosofijos dalis, todėl žengdami į Lietuvą prisiimame atsakomybę kaip šios bendruomenės nariai. Norime prisidėti prie jos gerovės ir padėti tiems Akmenės rajono bendruomenės nariams, kuriems šios pagalbos labiausiai reikia. Būtent dėl šių priežasčių entuziastingai atsiliepėme į Akmenės rajono savivaldybės mero Vitalijaus Mitrofanovo kvietimą prisidėti prie šio projekto ir labai džiaugiamės, kad būtent taip prasideda mūsų verslo pirmieji žingsniai čia Lietuvoje“, – sako UAB „Windfarm Akmenė One“ patarėjas Rolandas Schweckhorstas.

„Akmenės rajone šiuo metu investuotojai pradeda vystyti vėjo jėgainių parko projektus. Numatomas bendras jėgainių parko pajėgumas – 400 MW, todėl tai bus vienos didžiausių vėjo jėgainių Lietuvoje. Pirmąjį statybų etapą planuojama pradėti jau 2020-ųjų viduryje. Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje veikia 23 vėjo jėgainių parkai, kurių galia kartu sudėjus siekia 480 MW. Tai – didžiulis indėlis į Lietuvos vėjo energetiką.

Pasak „Windfarm Akmenė One“ atstovo, Lietuva jėgainių parko statyboms pasirinkta dėl aukšto politinio ir ekonominio stabilumo, puikių vėjo sąlygų, atsinaujinančios energijos gamybos tikslų – iki 2030-ųjų Lietuva planuoja 45 proc. elektros energijos gauti iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Esame pastatę ne vieną vėjų jėgainių parką, vienas iš projekto investuotojų – Martinas Geigeris, buvo atsakingas už pirmąją Vokietijoje vėjo jėgainę jūroje. Vėjo energetikos srityje turime sukaupę solidžią patirtį, kuria norime pasidalinti Lietuvoje“, – sako R. Schweckhorstas.

Savivaldybės administracijos

Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus

ryšių su žiniasklaida specialistės Jolantos Šiurkuvienės nuotraukoje – Savivaldybės atstovų (kairėje) ir Vokietijos investuotojų pokalbio akimirka


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pirmas-vokietijos-investuotoju-zingsnis-lietuvoje-pagalba-vietos-bendruomenei/1109


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN