Telšių rajono savivaldybės atstovai domėjosi STEAM centro kūrimo patirtimi

Naujienos: Savivalda , 2019-12-12 22:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšių rajono savivaldybės atstovai lankėsi Panevėžyje ir domėjosi robotikos centro „RoboLabas“ įkūrimu ir veikla. Šis centras įkurtas prie Panevėžio miesto švietimo centro, ,,Minties“ gimnazijos pastate. Greta „RoboLabo“ 2020 metų rudenį planuojama atidaryti ir regioninį STEAM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos ugdymo) centrą. Panašus STEAM centras kuriasi ir Telšiuose.



Į ką atkreipti dėmesį vykdant statybinius STEAM patalpų ruošimo darbus? Kaip patraukliai įruošti patalpas? Kaip suvaldyti mokinių srautus? Kaip įtraukti bendruomenę į STEAM veiklas? Į šiuos ir kitus klausimus ieškojo atsakymų Telšių rajono savivaldybės administracijos ir Telšių švietimo centro atstovai susitikime su Panevėžio miesto atsakingų institucijų komanda.

Mokinių susidomėjimas tiksliaisiais ir gamtos mokslais Lietuvoje nėra didelis, nedaug jaunų žmonių renkasi šios krypties studijas. Tačiau kaip rodo panevėžiečių patirtis, „RoboLabo“ centre moksleiviai, mokytojai ir entuziastai iš Panevėžio bei kitų miestų randa pačias geriausias sąlygas panirti į robotikos pasaulį. Centrą lanko apie 300 mokinių. Tikėtina, kad tai paskatins jaunimą susieti savo gyvenimą su šia sritimi.

Telšiuose STEAM centras kuriamas kaip Telšių švietimo centro padalinys Telšių ,,Džiugo“ gimnazijos patalpose. Šiuo metu rengiamasi patalpų rekonstravimo darbams. Numatoma, kad STEAM centras turės fizikos-inžinerijos mokslų, robotikos ir informacinių technologijų, chemijos-biologijos laboratorijas.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Rajono-atstovai-domejosi-steam-cento-kurimo-patirtimi-


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN