„Enefit“ užbaigė beveik milijono eurų vertės Tauragės apšvietimo modernizavimo projektą

Naujienos: Savivalda , 2019-12-09 21:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės savivaldybėje sėkmingai užbaigtas 900 tūkst. eurų vertės gatvės apšvietimo atnaujinimo projektas. Jį įgyvendinusi nepriklausoma energijos tiekėja „Enefit“ per 4 mėnesius pakeitė daugiau kaip 3,5 tūkst. gatvės šviestuvų mieste ir jo apylinkėse. Įdiegti nauji išmanūs LED gatvės šviestuvai, palyginti su iki tol naudotais šviestuvais, elektros energijos sunaudoja du kartus mažiau. Dėl to Tauragės savivaldybės sąskaitos už gatvės apšvietimui skirtą energiją per metus sumažės apie 100 tūkst. eurų.

„Tai didžiausias mūsų iki šiol įgyvendintas gatvių apšvietimo modernizavimo projektas, kurį nuo sutarties pasirašymo iki darbų pridavimo užbaigėme per rekordiškai trumpą laiką. Planavome, kad nauji LED šviestuvai Tauragės miestui sąskaitas už gatvės apšvietimą leis sumažinti 50 procentų. Projekto metu įgyvendinus išmanaus apšvietimo valdymo sprendimą, pavyko papildomai sumažinti elektros sąnaudas apie 10 procentų“, – teigia „Enefit“ naujų paslaugų vadovas Gražvydas Kruopys.

Pasak G. Kruopio, „Enefit“ įdiegtas išmanus apšvietimo valdymo sprendimas parenka optimalų gatvių apšvietimo intensyvumą atsižvelgiant į paros metą. Be to, bendrovė įsipareigojo visą sutarties laikotarpį teikti gatvės šviestuvų garantinį aptarnavimą, kas savivaldybei leis papildomai sutaupyti iki 20 tūkst. eurų per metus. Tauragės savivaldybės ir „Enefit“ sudarytos sutarties trukmė – 10 metų.

„Mūsų mieste įdiegtas modernus LED apšvietimas įsibėgėjant tamsiajam metų sezonui yra gera žinia miestiečiams ir jo svečiams. Geriau apšviestos Tauragės gatvės nuo šiol yra patogesnės ir saugesnės, miestas taip pat gali taupyti elektros energiją ir taip prisidėti prie svarbaus taršos mažinimo tikslo. Džiaugiamės sklandžia projekto įgyvendinimo eiga ir pasiektais sutaupymo rezultatais“, – sako Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas.

Šiuo metu „Enefit“ baigia įgyvendinti analogišką gatvių apšvietimo atnaujinimo projektą ir Kalvarijos savivaldybėje. Čia bendrovė taupiais LED šviestuvais keičia 1,7 tūkst. pasenusių gatvės šviestuvų, tai miestui padės sutaupyti iki 25 tūkst. eurų, skiriamų elektros energijai, per metus. Projektą numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos, jo vertė siekia apie 500 tūkst. eurų.

„Enefit“ ESCO tipo projektus, kuomet energetinio efektyvumo sprendimai įgyvendinami paslaugos teikėjo lėšomis, o klientas už tai susimoka iš sutaupytų lėšų elektros energijai, jau įgyvendino ne tik savivaldybėse, bet ir didelį plotą užimančiose prekybos ir sandėliavimo įmonių patalpose. LED apšvietimas yra veiksmingas būdas ženkliai sumažinti apšvietimui reikalingos energijos sąnaudas ir tuo pačiu metu prisidėti prie mažesnių anglies dvideginio emisijų.

Be apšvietimo sprendimų, „Enefit“ siūlo ir kitus atsinaujinančia energetika ar energinio efektyvumo didinimu paremtus sprendimus, pavyzdžiui, saulės elektrines ar energijos vartojimo stebėsenos sprendimus, kurie klientams padeda ženkliai sumažinti sąskaitas už elektros energiją.

Šiuo metu „Enefit“ turi apie 1,4 tūkst. klientų, o elektrą tiekia į daugiau kaip 7,5 tūkst. objektų visoje šalyje. Per 2019 m. bendrovė galutiniams vartotojams iš viso planuoja parduoti apie 1 TWh elektros energijos, maždaug pusė šio elektros kiekio bus gauta iš atsinaujinančių energijos šaltinių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN