Gurkšnis alkoholio prieš medžioklę – ir leidimo ginklui nebeturi

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-11-29 20:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Šiaulių apskrities policijos Licencijavimo skyriaus pareigūnai nutarė pasižiūrėti, kaip laikomasi Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo medžioklės metu. Lapkričio mėn. trečiąjį savaitgalį jie aplankė Pakruojo rajone, Draumėnų miške, medžiojusį Šukionių medžiotojų būrelį, ketvirtą savaitgalį patikrino Šiaulių rajone medžiojusius du būrelius.

Minėtas įstatymas draudžia ginklą nešiotis ar jį gabenti apsvaigus nuo alkoholio (0,41 promilės ir daugiau), narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Ne paslaptis, kad medžiotojai kartais linkę šį draudimą praleisti pro ausis ir medžioklės sėkmės vienas kitam palinki, gurkštelėdami vieną, kitą gurkšnį alkoholio. Alkoholio matuokliu patikrinus vienuolika Kuršėnų urėdijos ir penkis Kuršėnų medžiotojų būrelių narius, jo rodmenys apsistojo ties nuline padala. O štai tarp 18 Šukionių medžiotojų būrelio narių, vienas jų alkoholio buvo vartojęs.

55 metų Pakruojo rajono gyventojui, rankose laikiusiam graižtvinį šautuvą, buvo nustatytas 0,89 prom. girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Ginklo, šaudmenų nešiojimas, kai tai daro neblaivus (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės) asmuo, užtraukia baudą nuo šešiasdešimt iki vieno šimto dvidešimt eurų. Konkrečią baudą paskirs vyro administracinę bylą išnagrinėjęs teismas. Tačiau tuo šis „nuotykis“ nesibaigia. Paskyrus administracinę nuobaudą, atsiranda pagrindas panaikinti leidimą ginklui laikyti. Taigi gurkšnis alkoholio prieš medžioklę – ir leidimo ginklui nebeturi.


Šiaulių apskrities policijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN