Telšių rajone atliekami įvairūs darbai

Naujienos: Savivalda , 2019-11-28 17:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, Telšių rajono savivaldybė tvarkė ar tebetvarko įvairias Telšių miesto bei likusių dešimties seniūnijų gatves: Telšių miesto Tryškių ir Sukilėlių gatvės, Luokėje – Žemaitės g., Buožėnuose – Mokyklos g. ir kt.

Pagal Telšių rajono savivaldybės 2019 metų vietinės reikšmės kelių (gatvių) priežiūros ir plėtros objektų sąrašą, šiemet rajone atlikta daugybė kitų darbų: Gaudikaičiuose rengiamas apšvietimas, Telšių miesto Birutės g. įrengti du mirksintys šviesoforai prie perėjų, Telšių miesto Tilžės g. bus tiesiamas pėsčiųjų takas, Rambyno ir Tulpių g. įrengtos lietaus nuotekos, sutvarkyta dalis kelio, vedančio į Šatrijos kalną ir t.t.

Ne mažiau darbų, atsižvelgdama į finansines galimybes, Telšių rajono savivaldybė planuoja ir kitiems metams.

„Problemos dėl kelių būklės mums yra žinomos, lankomės Telšių rajono gyvenvietėse, apžiūrime ir vertiname kelių būklę, apie poreikį tvarkyti kelius informuoja ir seniūnai. Kokybiška susisiekimo infrastruktūra ypač svarbi gyventojams, tačiau kelių tvarkymas kainuoja didžiulius pinigus: Lietuvos automobilių kelių direkcija kasmet Telšių rajono keliams tvarkyti skiria apie 2,1-2,4 mln. eurų. Gatvėms remontuoti naudojame ir valstybės, ir savivaldybės biudžėtų lėšas bei ES paramą. Gaunamos lėšos skiriamos visoms vienuolikai seniūnijų, tad poreikis tvarkyti kelius išlieka daug didesniu, nei finansinės galimybės. Dėl šios priežasties rajone vis dar yra remonto ar asfalto laukiančių gatvių. Nepažadu, kad visas gatves sutvarkysime per vienerius metus, tačiau bendru savivaldybės administracijos ir Tarybos darbu pasistengsime, kad būtų kuo daugiau tvarkingų ir saugių kelių,“ – teigia Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.



SKAISTĖ SADONYTĖ

El. p. skaiste.sadonyte@telsiai.lt
Tel.: (8 444) 22365


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Bus-tesiamas-ubiskes-kaimo-levenciu-gatves-remontas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN