Sustabdytas latvijos piliečių ,,striukių“ verslas Tauragėje

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-11-16 10:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2019 m. lapkričio 8 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo moters, gim. 1967 m., pareiškimą, kad 2019-11-07 apie 12.00 val. automobilių stovėjimo aikštelėje, Tauragėje, Gedimino g. 44, iš rusiškai kalbančio nepažįstamo vyriškio nusipirko plastikinį maišą su neva naujomis striukėmis, kurios kaip vėliau paaiškėjo yra dėvėtos. Moteris patyrė 200 eurų nuostolį. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 182 str. 3 d.
Neilgai trukus, lapkričio 12 d. buvo gautas dar vienas pranešimas, kad tamsaus gymio vyras pardavinėja rūbus automobilių stovėjimo aikštelėje prie parduotuvės, Tauragėje, Vytauto g. Atvykus į vietą paaiškėjo, kad asmuo nelegaliai prekiauja striukėmės. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad tai Latvijos pilietis, gim. 1964 m., kuris neturi leidimo prekybai. Jam surašytas protokolas už pažeidimą pagal LR ANK 154 str.
Policijos pareigūnams tirinat įvykius bei aktyviai bendradarbiaujant su Latvijos policijos pareigūnais buvo išaiškinta sukčiavimo schema. Paaiškėjo, kaip latvijos piliečiai apdauginėja pirkėjus. Vietas renkasi dažniausiai prie didžiųjų prekybos centrų kur apstu pirkėjų. Prekyba vyksta dažniausiai iš automobilio. Atkreiptina, kad automobilio numeriai latviški ir asmenys nekalba lietuviškai, dažniausiai rusiškai. Reprezentuoja parduodama prekę kaip naują, bet už mažą kainą. Pirkėjus sudomina tuo, kad ji sandariai supakuota, nepažeista. Tik išėmus iš pakuotės paaiškėja, kad ji jau ,,ne nauja”, kažkam priklausiusi. Taip pirkėjas nusiperka katę maiše.
Lapkričio 14 d. vakarop pastebėtas automobilis su latviškais numeriais bei tamsaus gymio vairuotoju. Sustabdžius patikrinimui paaiškėjo, kad tai dar vienas latvis, gim. 1993 m., kuris automobilyje turėjo nemažai prekių. Apklausiant paaiškėjo, kad tai vyras, kuris apgavo lapkričio 7 d. moterį, gim. 1967 m., pardavęs jai prekių už 200 eurų. Asmuo sulaikytas.
Policijos pareigūnai aiškinasi aplikybes toliau ir prašo visų asmenų, kurie susidūrė su panašiu įvykiu arba patys nukentėjo, kreiptis į Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkę Rimą Trijoniene tel. Nr. 8 700 65010, el. paštu rima.trijoniene@policija.lt arba bendruoju informacijos telefonu 8 700 60000/112.




Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė
Greta Kęsminaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN