2019 m. savivaldybių reitinge – Mažeikių rajono savivaldybė – 7-ojoje vietoje

Naujienos: Savivalda , 2019-11-05 22:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Džiugi žinia – 2019 m. savivaldybių reitinge pagal švietimo parametrus tarp 60 savivaldybių Mažeikių rajono savivaldybė – 7-ojoje vietoje!

Jau keletą metų iš žurnalo „Reitingai“ sudaryto reitingo pirmojo dešimtuko neiškrentanti Mažeikių rajono savivaldybė šiemet ir vėl užėmė aukštą poziciją. Šį kartą reitingas sudarytas remiantis ne akademiniais, o mokinių savijautos, pagalbos, stojimo į nemokamas studijų vietas ir kitais svarbiais parametrais. Ypač svarbus mokinių savijautos rodiklis. Mažeikių rajono savivaldybė minima tarp tų, kur vaikai ir gerai mokosi, ir gerai jaučiasi – daugiau nei 55 proc. mokinių.

Gabijos ir Merkelio Račkausko gimnazijos nuo 2014 m. neužleidžia pozicijų geriausių mokyklų, nesirenkančių mokinių, pirmajame šimtuke. Viekšnių ir Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos pateko į antrąjį šimtuką. Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija – 3-iajame šimtuke iš 359 šalies gimnazijų, nesirenkančių mokinių. Merkelio Račkausko gimnazija – viena iš 7 stiprių šalies gimnazijų.

Lietuvos pradinių mokyklų ir progimnazijų reitinge pagal 4 klasės mokinių akademinius pasiekimus tarp 150 mokyklų „Vyturio“ pradinė mokykla –7-ojoje vietoje, „Ventos“ progimnazija – 19-ojoje, ji taip pat įvardinta kaip viena iš mokyklų, sukuriančių didžiausią pridėtinę vertę. Kazimiero Jagmino pradinė mokykla – 106-ojoje vietoje. Pagal 8 klasės mokinių pasiekimus tarp 90 mokyklų „Ventos“ progimnazija yra 53-iojoje vietoje.

Tarp iškilių gimnazijų mokytojų minimos Gabijos gimnazijos fizikos mokytoja Genovaitė Meinorienė ir biologijos mokytoja Virginija Dambrauskaitė. Tarp pradinių mokyklų mokytojų – „Žiburėlio“ pradinės mokyklos mokytojos Daiva Radzienė ir Alė Vizgirdienė.



Ryšių su visuomene skyrius

šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/2019-m-savivaldybi%C5%B3-reitinge-ma%C5%BEeiki%C5%B3-rajono-savivaldyb%C4%97-7-ojoje-vietoje/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN