Telšiškiai šoko kartu su visa Lietuva

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-09-23 17:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Rugsėjo 20 dieną Lietuvoje vyko smagi ir turininga, jau tradicija tapusi akcija „Visa Lietuva šoka“ – penktus metus centrinėse miestų, miestelių erdvėse skambėjo muzika, sukosi poros.

Visus šokių šventės dalyvius, susirinkusius Telšių Turgaus aikštėje, pasveikino Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas. Skambant kapelų muzikai ir dainoms, į liaudies šokių sūkurį visi įsiliejo kartu su Telšių rajono savivaldybės kultūros centro kolektyvais: ČIUČIURUKS (vadovė Rita Macijauskienė), SPIGĖNS (vadovė Diana Bomblauskienė), MASTIS (vadovė Rimantė Laurinavičienė), DŽIUGAS (vadovė Janina Reinienė). Atvyko ir Nevarėnų kultūros centro šokėjų, vadovaujamų Ingos Budginienės.

Džiugu, kad nuotaikingai sukosi ir mažieji, ir moksleiviai, ir suaugusieji. Vienas iš svarbiausių šios akcijos tikslų – įtraukti į liaudies šokio sūkurį kuo daugiau visuomenės ir pasiekti, kad tai taptų ne tik matoma scenose, bet kiekvienam prieinama, išbandyta, pamėgta. Folkloro, tautinių šokių ir kiti kolektyvai, šokių klubų nariai, visi mokantys ir mėgstantys lietuvišką šokį, buvo šios akcijos dalyviai, kurie stengėsi šokdinti visus šio smagumo dar nepatyrusius žiūrovus.


Telšių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN