Šilutės rajone Išrinkti „Metų ūkis 2019“ nugalėtojai

Naujienos: Asmenybės , 2019-09-23 17:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Šiemet tradiciškai Šilutės rajono savivaldybė surengė konkursą „Metų ūkis 2019“, kuriame dalyvavo ūkininkai iš penkių Šilutės rajono seniūnijų. Specialiai konkursui sudaryta komisija, įvertinusi ūkininkų per metus padarytą pažangą plečiant bei modernizuojant ūkius, išrinko tris nugalėtojus. Pastariesiems jau šį savaitgalį Žemaičių Naumiestyje Mykolinių ir Šilutės krašto ūkininkų šventės metu bus įteikti specialūs prizai.

Trečia vieta šiemet atiteko ūkininkei Aldonai Valdžienei iš Alkos kaimo (Saugų sen.). Moteris pasakojo, kad ūkininkauja visą savo gyvenimą. „Gyvenu šioje sodyboje jau 60 metų ir savęs kitoje vietoje net neįsivaizduoju. Žinoma, teko dirbti ir kitokio darbo, net mokytoja kadaise buvau, tačiau vis dėlto ūkininkavimas – tai man skirta sfera“, – pasakojo trečios vietos laimėtoja. Aldona ūkininkauja kartu su sūnumi Sauliumi. Kartu jie augina apie 60 raguočių, turi 17 melžiamų karvių, 50 ha nuosavos ir 20 ha nuomojamos žemės. „Darbo aš nebijau, taip pat ir grybauju, ir uogauju, pati vairuoju traktorių, o savaitgaliais savo pienu prekiauju turguje“, – apie kasdienius darbus pasakojo A. Valdžienė.

Antrąją vietą laimėjo Laima ir Steponas Mockai iš Makių kaimo (Žemaičių Naumiesčio sen.). Sutuoktiniai augina nemažai pieninių ir mėsinių veislių galvijų. Prieš dešimtmetį 5 ha žemės plote įkūrė vaismedžių sodą, taip pat augina šilauoges. „Labai džiaugiamės, kad ūkininkus remia Europos Sąjunga. Ši pagalba mums, ūkininkams, labai reikalinga“, – atviravo Steponas.

Pirmosios vietos nugalėtojai šiemet – mišraus ūkio savininkai Solveiga ir Linas Kairiai iš Galzdonų kaimo (Usėnų sen.). Daugiau kaip du dešimtmečius ūkininkaujanti šeima laiko 52 melžiamas karves, taip pat augina net keletą dešimčių raguočių. S. ir L. Kairiams priklauso daugiau kaip 100 ha žemės, augina ir grūdines kultūras. Kairių šeima šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą kartą. Praėjusiais metais jų ūkis šiame konkurse užėmė antrąją vietą.

Komunikacijos skyrius


šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/naujienos/isrinkti-metu-ukis-2019-nugaletojai/6393


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN