Sostinėje aptarti Mažeikių savivaldai aktualūs klausimai

Naujienos: Savivalda , 2019-09-20 19:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) meras Vidmantas Macevičius dalyvavo Vilniuje vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos (toliau – LSA) valdybos posėdyje. Šalies savivaldybių merams pristatyta Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano koncepcija, diskutuota apie galimybes savivaldybėms disponuoti valstybine žeme, priimta rezoliucija dėl gydymo įstaigų pertvarkos ir kt.

Aplinkos ministerijos atstovai pristatė Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano koncepciją „Lietuva 2030“ – pagrindinį šalies teritorijų planavimo dokumentą, kuriame numatoma ilgalaikė šalies teritorijos vystymo perspektyva. Savivaldybės, teikdamos savo pasiūlymus, gali dalyvauti šiame procese ir aktyviai įsitraukti į plano rengimą.

Spręstas ir aktualus Nacionalinės žemės tarnybos funkcijų perdavimo savivaldybėms klausimas. Kalbėta apie Vyriausybės pažadą bent dalį valstybinės žemės disponavimo funkcijų perduoti savivaldybėms. Tai numatyta ir Vyriausybės programoje, tačiau iki šiol neišspręsta. Savivaldybių merai posėdžio metu nutarė kreiptis į Vyriausybę.

Priimta rezoliucija dėl gydymo įstaigų pertvarkos, kuri savivaldybėms kelia daug neaiškumo ir nerimo. Pasigendama kriterijų, pagal kuriuos bus vykdoma pertvarka, Sveikatos apsaugos ministerijos bendradarbiavimo ir išsamių diskusijų su savivaldybėmis. Ir dėl šio klausimo artimiausiu metu LSA valdyba ketina kreiptis į Vyriausybę.

Parengta pagal LSA

šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/sostin%C4%97je-aptarti-savivaldai-aktual%C5%ABs-klausimai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN