Rusams – akmeniškių demokratijos ir pilietinės visuomenės pamokos

Naujienos: Savivalda , 2019-09-17 13:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Viešoji įstaiga „Demokratijos projektai“ vykdo projektą su Rusijos demokratinės pakraipos pilietiniais aktyvistais, kurio metu jie atvažiuoja į Lietuvą ir susipažįsta su demokratinėmis institucijomis. Projekto dalyviams skaitomos paskaitos, rengiami susitikimai su įvairiomis valdžios ir visuomeninėmis organizacijomis.

Akmenės rajono savivaldybėje apsilankė grupė jaunuolių iš įvairių Rusijos Federacijos miestų. Tai – opozicinė esamai Rusijos valdžiai keliolikos žmonių, aktyvių visuomenininkų, grupė. Jai ir nutarta aprodyti vieną iš geriausių šalies savivaldybių – Akmenės rajono savivaldybę. Buvo paprašyta rusams papasakoti apie vietos savivaldos veiklą, pritraukiant investicijas ir kuriant gyventojų gerovę, apibūdinti, kaip tam padeda demokratija ir pilietinė visuomenė.

Svečius atlydėjo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, o priėmė Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Administracijos direktorė Aromeda Laucienė.

Meras V. Mitrofanovas svečiams papasakojo apie save ir savo karjerą, išsamiai apibūdino Akmenės kraštą. Tai, kuo labiausiai didžiuojasi akmeniškiai, atspindėjo parengtas ir svečiams ekrane parodytas rajono pasiekimų pristatymas. Daug teigiamų emocijų sukėlė žinia, jog šalia Naujosios Akmenės, Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje, baigiama pastatyti pirmoji iš penkių planuojamų medienos produktų gamykla. Jos savininkai UAB „Vakarų medienos grupė“ per kelerius metus ketina investuoti 450 milijonų eurų ir įdarbinti apie tūkstantį žmonių. UAB "Vakarų medienos grupė" - tai vertikaliai integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas, greitai auganti tarptautinė kompanija. Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja L. Rimkienė neslėpė, jog tai turėjo būti šios savivaldybės investuotojai, tačiau juos savo pasirengimu, darbštumu ir skubiu veikimu „pavogę“ akmeniškiai.

Vizito pabaigoje svečiai ir šeimininkai pabendravo prie puodelio kavos, apsikeitė suvenyrais.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/rusams-akmeniskiu-demokratijos-ir-pilietines-visuomenes-pamokos/835


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN