Akmenės rajono jaunieji krepšininkai vasaros turnyre

Naujienos: Sportas , 2019-09-13 15:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

U15 krepšininkų finalinėmis rungtynėmis baigėsi Vasaros krepšinio turnyras, kuriame dalyvavo vaikų ir suaugusių komandos iš Ventos, Papilės, Akmenės, Kruopių, Naujosios Akmenės, taip pat svečiai iš Telšių, Mažeikių ir Plungės. Turnyras vyko liepos-rugpjūčio mėnesiais, iš viso komandos sužaidė net 79 rungtynes.

Suaugusių grupėje tiesiausią kelią į pusfinalį iškovojo pirmas dvi vietas užėmusios Akmenės ir Telšių komandos. Dėl kitų dviejų vietų teko susigrumti tretiems likusiems N.Akmenės "Ramučiams" ir Plungės "Lobikonui" (6 vieta) bei ketvirtą vietą užėmusiems Mažeikių "Silverstars" ir Ventos "Sharkams" (5 vieta). Po atkrintamųjų į pusfinalį pateko "Ramučiai" ir "Sharkai".

Finalinis ketvertas vyko Akmenės krepšinio aikštelėje. Pirmame pusfinalyje žaidė Akmenė ir Ventos "Sharkai". Reguliaraus sezono nugalėtojai patvirtino favoritų statusą ir nesunkiai pateko į turnyro finalą (81:49). Kitame pusfinalyje susitiko "Telšę 1" ir "Ramučiai". Ne pilnos sudėties žaidusi Naujosios Akmenės komanda bandė išlaikyti intrigą, bet perlaužti rungtynes savo naudai nepavyko, telšiškiai laimėjo 81:68. Rungtynėse dėl III vietos "Ramučiai" laimėjo prieš "Sharkus" (76:61). Pagrindiniai pergalės kalviai buvo trys žaidėjai viršiję 20 naudingumo balų ribą: Eimantas Rimša, Rokas Triaušys ir Martynas Valters. o "Sharkų" komandoje išsiskyrė Erikas Liubinas pelnęs 32 taškus. Visų lauktas didysis finalas tarp Akmenės ir "Telšę 1" sirgalių nenuvylė, kova vyko iki paskutinių sekundžių. Pirmąją rungtynių dalį 10 taškų laimėjo telšiškiai ir jau atrodė, kad finale intrigos nebus, bet Akmenės komanda sukandę dantis dirbo iki galo ir pasiekė pergalę (68:65). Komandos vadovai Ramūnas Mockus ir Lorenas Balčiūnas nei vieno žaidėjo išskirti nenorėjo, nes visa komanda kovėsi, kaip kumštis. Telšių komandoje finale geriausiai pasirodė po 15 taškų pelnę Gintautas Kybartas (12 atkovotų kamuolių) ir Mantas Petrulis, bei Emilijus Gumuliauskas 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

Tuo turnyras dar nesibaigė, komandos nepatekusios į atkrintamas varžybas turėjo galimybę kovoti dėl Mažosios taurės. Rungtynės vyko Kruopiuose. Pirmame pusfinalyje Telšių SRC lengvai įveikė "Dream Team " komandą (101:45), o Akmenės "Dinozaurai" - Kruopių komandą (49:40). Po finalinių rungtynių paaiškėjo, jog Mažąją taurę laimėjo Telšių SRC komanda, II vietą – Akmenės „Dinozaurai“, III – Kruopiai, IV – „Dream Team“.

Rugsėjo 1 dieną, Vasaros krepšinio turnyrą užbaigė jaunieji krepšininkai. Pirmame pusfinalyje susitiko Venta 32:48 Papilė, kitame N. Akmenė 44:53 Akmenė. Finalinėse rungtynės, dėl apdovanojimų, užvirė rimta kova, visos komandos nenorėjo pasiduoti ir kovojo iki paskutinės sekundės. Kovoje dėl III vietos prireikė net 2 pratęsimų, po kurių paaiškėjo, kad III vietos taurę į viršų kėlė N.Akmenės komanda, o finale Akmenės krepšininkai įrodė savo pranašumą prieš Papilės komandą (48:45). Simbolinio penketo žaidėjai: Justas Veignorius, Jonas Švažas, Arminas Baliulis, Lukas Bagdonavičius, Dominykas Spulginas.

Šis krepšinio turnyras dalinai finansuojamas 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos. Projektas BVENTA, Nr. LLI-237, „Sveikos gyvensenos krepšinio entuziastų tinklo sukūrimas Ventos upės bendruomenėse“.

Simonas
VšĮ „Sporto ir laisvalaikio klubas“


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/jaunieji-krepsininkai-vasaros-turnyre/825


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN