Paskelbtas vaikų dienos centrų finansavimo konkursas dvejiems metams

Naujienos: Verslas , 2019-09-10 21:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skelbia vaikų dienos centrų finansavimo konkursą 2020 metams su galimybe pratęsti finansavimą 2021 metams. Vaikų dienos centrų projektams vieniems metams numatyta skirti 5,3 mln. eurų.

Vienas projektas gali pretenduoti į 5-16 tūkst. eurų metams, bet dešimtadalį nuo prašomos sumos turi sudaryti paties pareiškėjo ar kitų šaltinių lėšos.

Pretenduoti į finansavimą gali viešieji juridiniai asmenys ar jų padaliniai, teikiantys dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugas, išskyrus ministerijai pavaldžias socialinių paslaugų įstaigas, taip pat darželius, bendrojo ugdymo mokyklas, psichikos sveikatos centrus, neįgaliųjų organizacijas ir organizacijas, teikiančias paslaugas tik neįgaliesiems.

Prioritetas bus teikiamas projektams, kurie įtraukia savanorius, sudaro sąlygas vaikų dienos centrus lankyti vaikams su negalia, taip pat dėmesys skiriamas toms savivaldybėms, kuriose vaikų dienos centrų trūksta: tai Kėdainių, Kupiškio, Panevėžio, Šilutės, Varėnos, Vilkaviškio rajonams.

2019 metams vaikų dienos centrams išskirstyta 5,2 mln. eurų, 2018 metais skirta 3,9 mln. eurų, 2017 metais – 3,6 mln. eurų.

Kaip žinoma, vaikų dienos centruose teikiamos socialinės priežiūros paslaugos vaikams. Kadangi tai yra savarankiška savivaldybių funkcija, paslaugos turėtų būti finansuojamos iš savivaldybių biudžetų, tačiau norėdama plėsti vaikų dienos centrų tinklą Socialinės apsaugos ir darbo ministerija prisideda prie šių paslaugų plėtros valstybės biudžeto lėšomis, kurias paskirsto konkurso tvarka.

Savivaldybių suteiktais duomenimis Lietuvoje 2019 m. birželio mėnesį veikė 401 vaikų dienos centras.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN