Šiauliuose vagišių demaskavo nekantrumas

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-09-05 18:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Giminaičių namą apvogęs vyras areštinėje atsidūrė jau tą pačią dieną po nusikaltimo – nekantraudamas iš apvogtojo sąskaitos pasisavinti pinigus, jis kreipėsi į banką ir čia buvo demaskuotas.Rugsėjo 4-osios pavakary į namus grįžęs 54 metų Šiauliuose, A. Mickevičiaus g., gyvenantis vyras rado išdaužtą gyvenamojo namo lango stiklą ir pasigedo televizoriaus bei asmens tapatybės kortelės. Vyras apie vagystę pranešė Šiaulių apskrities policijos budėtojams.

Tik pradėjus įvykio vietos apžiūrą, nukentėjusysis sulaukė skambučio iš banko – kažkas, naudodamasis jo asmens tapatybės kortele, nori iš jo sąskaitos paimti pinigų. Taigi įtariamasis buvo sulaikytas, praėjus tik keletai valandų po nusikaltimo Šiaulių banko filiale. Pasirodo, tai – tolimas nukentėjusiojo giminaitis, kuris vagystę iš minėto gyvenamojo namo įvykdo jau ne pirmą kartą. 36 metų sulaikytasis yra puikiai žinomas šalies ir užsienio teisėsaugai – ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas Lietuvoje, taip pat už analogišką veiklą kalinio duonos ragavęs ir Vokietijoje. Radviliškyje savo gyvenamąją vietą deklaravęs vyras savo teistumo biografiją pradėjo būdamas 22 metų. Vagysčių specialistui net ir giminaičiai nebuvo tabu. 2016 metų vasarį, išlaužęs tų pačių A. Mickevičiaus g. gyvenančių giminaičių ūkiniame pastate esančio sandėliuko langą, pagrobė elektrinę žoliapjovę RASER ir elektros laidos ilgintuvą su rite. Tada už tai ir dar už kitas vagystes jam buvo skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Atgavęs laisvę, ilgapirštis vėl nutarė užsukti pas giminaičius – tik ne aplankyti, o vėl ką nors nugvelbti. Vizitas buvo naudingas, bet rezultatas nesėkmingas.

Vyras atsidūrė areštinėje. Jam pareikšti įtarimai dėl vagystės ir dokumento pagrobimo bei pasikėsinimo juo pasinaudoti, teismas jam skyrė trijų mėnesių suėmimą.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN