Gelbėdama nuo areštinės sūnų, motina joje atsidūrė pati

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-09-04 03:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Neblaivi 48 metų Radviliškio gyventoja, gelbėdama pas kaimynus rimtį drumstusį savo sūnų nuo sulaikymo, persistengė – panaudojusi jėgą prieš policijos pareigūnus, pati atsidūrė areštinėje, jai inkriminuotas pasipriešinimas valstybės tarnautojams ir dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Briedžių gatvės gyventojai, rugsėjo 2-osios vakare sulaukę nekviesto dviejų neblaivių kaimynų vizito į savo kiemą ir nesupratę jiems išsakomų priekaištų bei reiškiamų pretenzijų, griebėsi telefono - negalėdami išprašyti besiskeryčiojančio 27 metų vaikino ir jį atlydėjusios motino, paprašė policijos pagalbos.
Kai į įvykio vietą atvažiavo du Radviliškio rajono policijos komisariato tyrėjai ir neblaivų vyrą norėjo išvežti, jo ginti aršiai puolė motina. Savo veiksmais ji pareigūnams bandė sutrukdyti tai padaryti. Dėl to tyrėjams vėliau teko kreiptis į medikus, kurie tyrėjai konstatavo delnakaulio, o tyrėjui - žasto paviršines žaizdas.
Taigi pareigūnams teisines priemones teko panaudoti ne tik prieš kaimyno kieme rimtį drumstusį radviliškietį, bet ir prieš jo motiną. 1,45 prom. girtumo moteris buvo uždaryta į areštinę, dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.
Neblaivus (2,05 prom.) jos sūnus buvo uždarytas į komisariato laikinojo sulaikymo patalpas. Už tai, kad būdamas neblaivus viešojoje vietoje keikėsi necenzūriniais žodžiais, pažeisdamas viešąją tvarką ir žmonių rimtį, įžeidinėjo pareigas vykdančius policijos pareigūnus, pažemindamas jų garbę ir orumą, jam buvo pradėta pradėta administracinių nusižengimų teisena. Administracinių nusižengimų kodeksas už nedidelį viešosios tvarko pažeidimą numato baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki dviejų šimtų keturiasdešimt eurų, o už statutinio valstybės tarnautojo garbės bei orumo pažeminimą - baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN