Mažeikių rajono ugdymo įstaigos pasirengusios pradėti mokslo metus

Naujienos: Savivalda , 2019-08-30 22:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje į pirmąjį pasitarimą rinkosi Mažeikių rajono ugdymo įstaigų vadovai. Išklausyta Švietimo skyriaus vedėjo ataskaita. Su naujovėmis ir reformomis švietimo sistemoje supažindino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė. Kalbėjo vietos savivaldos vadovai, tarybos nariai, socialiniai partneriai ir kiti svečiai.

Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, sakė, jog praėjusiais mokslo metais būta nemažai pasikeitimų, naujovių. Nuvilnijo mokytojų streikai, pakeista keliasdešimt teisės aktų. Šiemet taip pat laukia permainos, reformos, tačiau mokyklos pasirengusios pradėti mokslo metus. Rajone – 42 ugdymo įstaigos: 20 bendrojo, 13 ikimokyklinio, 7 neformaliojo ugdymo, 2 daugiafunkciniai centrai. Taip pat 2 pagalbą moksleiviams teikiančios įstaigos, vienas privatus darželis. Pirmokų antrus metus iš eilės ateina daugiau. Brandos egzaminų rezultatai džiugina: daug gavusių aukščiausią įvertinimą, nemažai mokinių surinko 86–99 balus. Puikiai dirba neformaliojo ugdymo įstaigos. Daugelio jų kolektyvai garsina ne tik rajoną, bet ir šalį. Mokytojai dirba labai gerai, bet trūksta jaunimo. Problemų kyla dėl įstaigų vadovų trūkumo.

Rugsėjo 2-ąją, pirmadienį, prasideda mokslo metai. Nepaisant visų permainų, trūkumų, problemų, ugdymo įstaigos pasirengusios dirbti atsakingai ir laukia ugdytinių bei jų tėvelių Mokslo ir žinių dienos šventėje.



Bendrasis skyrius

šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/rajono-ugdymo-%C4%AFstaigos-pasirengusios-prad%C4%97ti-mokslo-metus/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN