Interaktyvi platforma jaunuolių sąmoningumui apie energijos taupymą

Naujienos: Švietimas , 2024-06-14 07:19
El. pašto adresas: greta@tavoeuropa.eu

Džiaugiamės galėdami pristatyti naująją interaktyvią edukacinę platformą, skirtą jaunimui, kurioje jie gali mokytis energijos taupymo principų per žaidimus ir edukacines veiklas. Ši platforma, sukurta kaip Erasmus+ projekto "Intensyvūs energijos taupymo mokymai" dalis, yra bendra iniciatyva, kurioje dalyvauja organizacijos iš Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos ir Čekijos. Platformoje jaunieji vartotojai ras ne tik mokomuosius žaidimus, bet ir išsamų energijos taupymo vadovą bei e-kursus, skirtus gilinti jų žinias šioje srityje. Be to, platforma pateikia aktualią statistinę informaciją apie energijos suvartojimą, padedančią geriau suprasti energijos taupymo svarbą. Dar vienas inovatyvus šios platformos bruožas – integruotas dirbtinio intelekto įrankis, kuris atsako į vartotojų klausimus apie energijos taupymą, taip suteikdamas personalizuotas ir greitas rekomendacijas. Ši moderni ir patraukli platforma yra puikus resursas jaunimui, siekiančiam prisidėti prie tvaraus gyvenimo būdo formavimo.

Sukurta platforma yra tarptautinio Erasmus+ programos lėšomis finansuojamo projekto “Intensyvūs energijos taupymo mokymai” dalis. Šiame projekte dalyvauja keturios organizacijos iš Lietuvos (Asociacija Tavo Europa), Lenkijos (New Europe Foundation, Čekijos (ICM Jindřichův Hradec z.s.) ir Rumunijos (Asociația Se Poate), turinčios ilgametę patirtį neformaliojo švietimo srityje kuriant interaktyvų edukacinį turinį jaunimui, jaunimo darbuotojams, mokytojams bei kitoms visuomenės grupėms. Nuo projekto pradžios 2023 metais jau sukurta nemažai šviečiamojo pobūdžio medžiagos, kuri laisvai prieinama anglų, lietuvių, lenkų, čekų ir rumunų kalbomis.

Projektu siekiama didinti jaunimo ekologines kompetencijas, remti tarptautinį bendradarbiavimą įgyvendinant energijos taupymo iniciatyvas, ugdyti skaitmeninius įgūdžius, skatinti aktyvų pilietiškumą ir verslumą. Jau visai netrukus projekte dalyvaujančios organizacijos pakvies jaunimą dalyvauti mokymuose, kuriuose jie ne tik išbandys sukurtą mokomąją medžiagą ir įrankius, bet ir turės galimybę betarpiškai bendrauti su energetikos sektoriaus ekspertais bei ekologijos entuziastais.

Kviečiame apsilankyti platformoje jau dabar: https://aplikacja-itoe.glide.page/
Daugiau informacijos apie projektą: https://www.tavoeuropa.eu/intensive-energy-saving/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN