Policijos pareigūnai automobilyje aptiko kontrabandinių cigarečių slėptuvę (Tauragės r.)

Naujienos: Teisėtvarka , 2024-06-06 07:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skiria ypatingą dėmesį teisės pažeidimams, susijusiems su neteisėta akcizais apmokestinamų prekių apyvarta.

Po 2024 m. birželio 3 d. besikartojančių kontrabandinių cigarečių sulaikymo atvejų, policijos pareigūnai tęsdami kovą dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir realizavimo, birželio 4 d. apie 7.15 val. Tauragės rajone, Vaidatonių kaimo ribose, patikrinimui sustabdė automobilį „Renault Espace“.

Pareigūnai patikrinę vairuotojo tapatybę, nustatė, kad vairuotojas, 49-erių Šalčininkų rajono gyventojas, jau teistas už akcizinių prekių disponavimą, todėl buvo nuspręsta atlikti detalesnę automobili apžiūrą.

Pareigūnai tikrindami automobilio bagažinę, pastebėjo, kad nėra atsarginio rato, o vietoj jo sudėtos kontrabandinės cigaretės. Tęsiant automobilio apžiūrą, aptikta slėptuvė įrengta ir po galinėmis sėdynėmis. Šioje įrengtoje slėptuvėje vairuotojas gabeno 4500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 2000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“, kurios nepaženklintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tokį pažeidimą kontrabandines cigaretes vežusiam vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų bei automobilio konfiskavimas.

Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Informuojame, kad pareigūnai ir toliau vykdys aktyvias priemones akcizinių prekių srityje ir ragina gyventojus būti pilietiškiems bei pranešti apie jiems žinomą kitų asmenų vykdomą nusikalstamą veiką.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN