Baltijos kelio minėjimas Telšiuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-08-26 17:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Prieš 30 metų trijų Baltijos šalių gyventojai stojo į gyvą grandinę ir susikibo rankomis Baltijos kelyje. Sujungęs Vilnių, Rygą ir Taliną, Baltijos kelias yra išskirtinis įvykis pasaulio istorijoje.
Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai, susikibdami rankomis, sudarė gyvą grandinę per Baltijos valstybes, taip simboliškai atskirdami Baltijos valstybes nuo Sovietų Sąjungos, išreikšdami norą būti laisvais. Spėjama, kad iš viso kelyje stovėjo apie 2-2,5 mln. žmonių, iš jų beveik 1 mln. - iš Lietuvos.
Rugpjūčio 23 d. Baltijos kelio 30-mečio minėjimas Telšiuose prasidėjo Šv. Mišiomis Šv. Antano Paduviečio katedroje, o vėliau Katedros aikštėje vyko koncertas „Kelias, pakvietęs laisvei ir vienybei“. Dainavo Telšių kultūros centro kolektyvo „Gramofonas“ vokalinė grupė ir solistai Ernesta Dargužienė, Gintaras Vaitkaitis, Jokūbas Juškevičius, Simona Spudytė.
Visus pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, prisiminimais apie Baltijos kelią pasidalijo Juozas Butkevičius ir Regina Chmieliauskienė.
Renginį vedė Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiutė.

Telšių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN