Neveikia kompiuterio USB jungtys: ką daryti?

Naujienos: Mokslas , 2024-05-31 19:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

USB jungtys – tai labai svarbi kompiuterio dalis, leidžianti prijungti įvairius išorinius įrenginius, tokius kaip pelė, klaviatūra, išoriniai kietieji diskai ir įkrovikliai. Dėl šių jungčių naudojimąsis kompiuteriu tampa patogesnis ir greitesnis, todėl kyla daug nesklandumų kai jungtys nustoja veikti. Problemos su USB jungtimis gali atsirasti dėl įvairių priežasčių – nuo programinės įrangos klaidų iki fizinio pažeidimo. Tokios problemos gali sutrikdyti įprastą darbo eigą, sukeldamos duomenų perdavimo ir įrenginio veikimo sutrikimus.

Dažniausios USB jungčių gedimo priežastys
1. Programinės įrangos nesklandumai: kartais USB jungčių gedimas susijęs su operacinės sistemos ar tvarkyklių klaidomis.
2. Fiziniai pažeidimai: jungtys gali būti pažeistos dėl nusidėvėjimo ar netinkamo naudojimo.
3. Dulkės ir purvas: nešvarumai jungtyse gali sutikdyti įprastą veikimą.
4. Energijos tiekimo problemos: kartais USB jungtys neveikia dėl netinkamo energijos tiekimo.


Kaip išspręsti USB jungčių gedimus

Nustojus veikti USB jungtims, savarankiškai galite atlikti šiuos veiksmus:


Perkraukite kompiuterį
Tai atrodo per paprasta, bet kartais perkrovimas gali išspręsti laikinas programinės įrangos klaidas, kurios trukdo USB jungčių veikimui.

Patikrinkite USB tvarkykles
Pasenusios ar neveikiančios tvarkyklės gali būti USB problemų kaltininkės. Atnaujinkite USB tvarkykles per įrenginio tvarkytuvę, esančią valdymo skyde.

Išvalykite USB jungtis
Naudokite sausą, švarų šepetėlį arba oro purkštuką, kad pašalintumėte dulkes ir nešvarumus iš USB jungčių.

Patikrinkite maitinimą
Įsitikinkite, kad USB jungtys turi pakankamai energijos. Kai kuriems išoriniams įrenginiams reikia daugiau energijos, todėl gali prireikti naudoti USB su išoriniu maitinimo šaltiniu.

Naudokite kitą USB jungtį
Bandymas prijungti įrenginį prie kitos USB jungties gali padėti nustatyti, ar problema yra lokalizuota tik vienoje jungtyje.

Atkurkite sistemos nustatymus
Jei visi išvardinti metodai nepadėjo, galite atkurti operacinės sistemos nustatymus iki ankstesnės būklės.

Nepavykus pašalinti problemos - laikas kreiptis į specialistus. Profesionalų pagalbą ir daugiau informacijos rasite čia.

USB jungčių problemos sukelia daug nepatogumų, bet dažniausiai jas galima išspręsti namų sąlygomis, pasitelkiant aukščiau išvardytas strategijas. Taip pat nepamirškite, kad techninė priežiūra ir reguliarus įrenginio tikrinimas gali užkirsti kelią daugeliui techninių problemų ateityje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN