Vydūno viešojoje bibliotekoje minėta akcija „Skaitmeninės savaitės 2024“ (Pagėgiai)

Naujienos: Švietimas , 2024-05-31 19:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Naujų žinių siekis – vienijantis veiksnys. O kad nenutrūkstamas žinių siekimas vienija šalis, tautas ir skirtingas kartas įsitikinta 2024 m. gegužės 13–31 dienomis visoje Europoje organizuotos kasmetinės skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcijos – iniciatyvos „Skaitmeninės savaitės 2024“ metu, kurios koordinatorė Lietuvoje – asociacija „Langas į ateitį“. Akcijos metu visi norintieji praleisti laiką smagioje draugijoje bei pagilinti žinias informacinių technologijų panaudos srityje dalyvavo tiesioginių transliacijų internetu „Skaitmeninis imunitetas: kaip sustiprinti PIN kodų apsaugą ir atsparumą sukčiams“ ir „Nebūk be ryšio“ peržiūrose, vykusiose Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje. Šių virtualių renginių metu taipogi buvo galima tiesiogiai užduoti klausimus lektoriams.

Transliacijų metu savo sričių ekspertai dalinosi žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų panaudos skirtingose sferose privalumus, kvietė gyventojus domėtis elektroninių paslaugų naujovėmis, mokytis kritiškai vertinti informaciją bei tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius. Nuo pat pirmųjų šios iniciatyvos įgyvendinimo metų, prie jos prisijungė ir kasmet aktyviai šios akcijos veiklose dalyvauja Vydūno viešoji biblioteka bei filialai.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja šioje akcijoje dalyvavusiems bibliotekos lankytojams bei kviečia niekada nepraeiti pro šalį, užeiti į biblioteką, kurioje visais klausimais patars ir padės bibliotekininkai.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-mineta-akcija-skaitmenines-savaites-2024/

Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė bibliografiniam-informaciniam darbui


Nuotraukų autorės: Asta Andrulienė ir Dalia Mankienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN