Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“ 10-asis susitikimas (Mažeikiai)

Naujienos: Švietimas , 2024-05-21 08:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių lopšelyje-darželyje „Pasaka“ vyko dešimtasis Lietuvos ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“ suvažiavimas, kurio metu vykusioje konferencijoje skaityti pranešimai, dalytasi gerąja patirtimi, susipažinta su lopšelio-darželio veikla ir kt.

Renginyje dalyvavo 34 dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų: Kauno, Kėdainių, Palangos, Panevėžio, Prienų, Kretingos, Šiaulių, Vilkaviškio, Mažeikių.

Respublikinėje konferencijoje „Pasakėčių atradimai – matau, girdžiu, jaučiu“ dalyviai skaitė pranešimus ir dalijosi savo ugdymo įstaigų gerąja patirtimi. Tai buvo gera proga pabendrauti, keistis idėjomis ir įkvėpti vieni kitus tolesniems darbams. Susirinkusieji turėjo galimybę susipažinti su Mažeikių lopšelio-darželio „Pasaka“ vidaus ir lauko erdvėmis – įstaigos aplinka. Lauke vyko edukacinė veikla „Žolynėlių magija“, kurioje svečiai ragavo lopšelio-darželio teritorijoje užaugintų žolynų arbatos bei vaišinosi obuolių sūriu.

Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“ susibūrimo iniciatyva gimė 2012 m. kovo 29 d. Šiauliuose. 2013 m. balandžio 4 d. pasirašyta pirmoji bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos ikimokyklinių ugdymo įstaigų „Pasaka“, kurios tikslas – stiprinti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius periodiškai rengiant tikslinius pedagogų, vadovų kūrybinius-metodinius susitikimus, seminarus, konferencijas, išvykas, renginius, projektus. Nuo to laiko ši iniciatyva sėkmingai išaugo ir šiuo metu Lietuvoje yra devyniolika darželių, pavadintų „Pasakos“ vardu.


Mažeikių lopšelis-darželis „Pasaka“


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN