Plungės r. PK pareigūnai galimai negyvenamoje sodyboje atliko kratą

Naujienos: Teisėtvarka , 2024-05-08 19:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Plungės r. PK pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, kad Plungės r., Užupių k., galimai negyvenamojoje sodyboje gali būti auginamos draudžiamos kanapės, 2024-04-30 joje atliko kratą. Gyvenamajame ir ūkiniame pastatuose rasta ir paimta apie 500 g. įvairiose pakuotėse buvusių galimai narkotinių medžiagų. Taip pat ūkinio pastato palėpėje buvo rasta patalpa, skirta galimai draudžiamoms kanapėms auginti – paimta 16 vazonų su tokiais augalais ir jiems augti tinkamas sąlygas užtikrinanti įranga.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto aguonų ar kanapių auginimo (pagal LR BK 265 str. 1 d.). Įtarimai pareikšti anksčiau neteistam 1983 m. gimusiam vyrui. Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN