60-ąjį kartą Lietuvoje išdalinti Lietuvos sportinių šokių čempionato medaliai

Naujienos: Sportas , 2024-03-14 22:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiauliuose šį savaitgalį išdalinti Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionato medaliai, o kartu – ir kelialapiai į šių metų pasaulio ir Europos čempionatus. Iš viso šalies čempionais tapo dešimties amžiaus grupių šokėjai – atskirai standartinių šokių, ir Lotynų Amerikos šokių įskaitose, o daugiausiai dėmesio, kaip ir kiekvienais metais, sulaukė suaugusiųjų bei jaunimo kategorijų šokėjų pasirodymai.

Suaugusiųjų standartinių šokių programos Lietuvos čempionais pirmą kartą tapo Marko Bodinis ir Kristina Charitonovaitė iš Šiaulių „Šypsenos“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų. Vicečempionų vardai suaugusiųjų čempionate pirmą kartą atiteko Simonui Seikauskui ir Liucijai Norušaitei iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“, o bronzos medaliais pasipuošė Kauno Editos Daniūtės šokių studijos sportininkai Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė.

Jeigu pirmųjų dviejų vietų laimėtojai finale pradėjo aiškėti iš karto ir teisėjai sutartinai M. Bodiniui ir K. Charitonovaitei (181,38 balo) bei S. Seikauskui ir L. Norušaitei (174,07 balo) skyrė auksą bei sidabrą, tai A. Meškai ir A. Rutkauskaitei (160,57 balo) dėl bronzos teko stipriai pasivaržyti su Lauryno Makarovo ir Gabijos Damašiūtės (160,38 balo) iš Vilniaus „Juventos“ ir Kauno „Danza M“ duetu. Penktoji ir šeštoji finalo vietos atiteko Edvardui Mašaro ir Gabijai Lapševičiūtei (157,63 balo) iš Vilniaus „Spindulio“ bei Pijui Palskiui ir Anai Berzinai (154,72 balo) iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių programos Lietuvos čempionais trečią kartą tapo Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė iš Gargždų „Rolinos“ ir Kauno „Sūkurio“. Duetas laimėjo keturis finalo šokius, o paskutinįjį – džaivą – pasidalino lygiai su antrosios vietos laimėtojais Vakariu Apviniu ir Agita Banyte iš Panevėžio „Amber dance“ ir Vilniaus „Spindulio“. Visgi, galutinėje įskaitoje skirtumas tarp porų buvo trys balai – čempionams teisėjai iš viso skyrė 168,00 balus, o vicečempionams – 165,13 balo.

Kaip ir standartinių, taip ir Lotynų Amerikos šokių varžybose atkakliai kovota dėl bronzos. Lotynų Amerikos šokių programoje ja pasipuošė Valerijus Šylo ir Beatričė Rupšlaukytė (159,82 balo) iš Vilniaus „Ratuto“. Ketvirtąją, penktąją ir šeštąją vietas finale išsidalino Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė (158,45 balo) iš Vilniaus „Judesio“, Erikas Rutavičius ir Augustė Švedaitė (152,95 balo) iš Vilniaus „MJ sportinių šokių akademijos“ bei Dmitrijus Beleuskis ir Karolina Pukšto (151,13 balo) iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“.

Jaunimo kategorijoje poros įprastai buvo vertinamos ne balais, o vietomis, tačiau sportinės intrigos, aistrų ir aukšto lygio pasirodymų šioje grupėje taip pat netrūko.

Standartinių šokių jaunimo trejetas išsidėstė taip: Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė (Vilniaus „DaVi“), Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė (Klaipėdos „Žingsnis“ ir Vilniaus „Ratuto“), Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė (Klaipėdos „DS dance“ ir Kauno „Sūkurys“). Lotynų Amerikos šokių jaunimo čempionate nugalėjo K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė, K. Mlinskui ir L. Rudnickaitei vėlgi atiteko bronza, o tarp šių duetų įsiterpę Karolis Čeburnis ir Smiltė Kozlovskytė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“) namo išsivežė sidabrą.

Jaunimo iki 21 m. amžiaus grupėje nugalėjo E. Mašaro ir G. Lapševičiūtė (standartinių šokių programa) bei R. Kraucevičius ir I. Kaminskaitė (Lotynų Amerikos šokių programa).
Be suaugusiųjų ir jaunimo dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulyje ir Europoje varžėsi jauniai II – ši kategorija yra pirmoji ir jauniausioji, kuriai rengiamos planetos ir kontinentinės pirmenybės. Standartinių šokių varžybų nugalėtojais šioje grupėje tapo Tauras Grigaliūnas ir Smiltė Barysaitė iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“ ir Kauno „Tvisto“, o Lotynų Amerikos šokių varžybas laimėjo Radvilas Sakalauskas ir Emilija Mackevič iš Vilniaus „Ratuto“.

Jaunių I ir jaunučių kategorijose aukso medaliais džiaugėsi Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė iš Klaipėdos „DS dance“, Vytautas Žukauskas ir Karolina Kaulokaitė iš Šiaulių „Tandem“, Armandas Tiurinas ir Ariana Rupšytė iš Klaipėdos „DS dance“ ir „Žuvėdros“.

Senjorų kategorijų nugalėtojais tapo Rolandas Lydekaitis ir Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė iš Kauno „Sūkurio“ (senjorai I standartiniai šokiai), Aleksejus Janovskis ir Audra Janovskienė iš Alytaus „Alemanos“ (senjorai I Lotynų Amerikos šokiai), Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė-Rimkienė iš Kauno „Kaspino“ (senjorai II standartiniai šokiai), Audrius Blažys ir Erika Blažienė iš Šiaulių „Šypsenos“ (senjorai II Lotynų Amerikos šokiai), Nerijus Ramanauskas ir Sandra Bielinienė iš Kauno „Rolo“ (senjorai III standartiniai šokiai), Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė iš Vilniaus „Spindulio“ (senjorai III Lotynų Amerikos šokiai).

Pirmieji pasaulio ir Europos čempionatai, kuriuos rengia Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) ir į kuriuos vyks geriausi šių metų Lietuvos šokėjai prasidės jau balandžio mėnesį. Tuo tarpu Lietuvoje šiemet bus surengti dar du nacionaliniai čempionatai: gegužės 4 d. Palangoje – hiphopo, o gegužės 18 d. Vilniuje – breiko.

Beje, šiųmetis Lietuvos sportinių šokių federacijos čempionatas buvo ypatingas, nes vyko 60-ąjį kartą. Pirmosios šalies pirmenybės buvo surengtos 1964 m. Jose nugalėję ir titulą net 11 metų išsaugoję Jūratė ir Česlovas Norvaišos stebėjo ir šių metų varžybas. Pirmieji Lietuvos čempionai jauniesiems šokėjams linkėjo nepamiršti kiekvieno šokio ritmo kodo bei suderinti sporto ir meno elementus šokyje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN