Burbiškio dvaro istorijos muziejuje vyks konferencija „Istorinių želdynų paveldas ir jo apsauga“

Naujienos: Renginiai , 2024-01-16 18:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Sausio 25 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) vyks mokslinė ir praktinė konferencija „Istorinių želdynų paveldas ir jo apsauga“.

Konferencijoje specialistai aptars penkias aktualias temas.
Indrė Kačinskaitė, paveldosaugos ekspertė, Kultūros paveldo departamento Kultūros paveldo tyrimų valdybos Sodybų skyriaus vedėja, skaitys pranešimą „Lietuvos dvarų parkų paveldas XXI a: apskaitos ir apsaugos aktualijos“.

Dr. Rimvydo Laužiko, Vilniaus universiteto komunikacijos fakulteto profesoriaus, pranešimo tema – „XIX a. – XX a. pr. dvaro sodas: išplanavimas, [obelų] veislės, būklė ir išsaugojimo galimybės“.
Dr. Salvijus Kulevičius, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteteto docentas ir prodekanas, Valstybinės kultūros paveldo komijos narys, kalbės tema „Istoriniai dvarų parkai Lietuvoje sovietmečiu: vaizdiniai ir praktikos“.

Steponas Deveikis, asociacijos „Kraštovaizdžio ir želdynų ekspertų grupė“ vadovas, patars, kaip prižiūrėti istorinius medžius, o dr. Remigijus Bakys, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos vadovas, aptars medžių senolių ligas.

Dalyvių skaičius ribotas, būtina išankstinė registracija užpildant anketą arba registruojantis el. paštu info@daugyvenesmuziejus.lt.

Registracijos anketa: https://forms.gle/LTcVztb3kCMf4Hdq8
Registracija vyks iki sausio 23 dienos.

Konferencija „Istorinių želdynų paveldas ir jo apsauga“ yra projekto „Dvarų kultūros atspindžiai“ dalis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija
Lauros Prascevičiūtės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN