Kuršėnų miesto šventei dvi naujos ekskursijos

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-05-19 20:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2019 m. gegužės 17–18 d. vyksta kasmetinė Kuršėnų miesto šventė. Šį kartą miestelėnams ir svečiams pristatomos dvi naujos pramogos: orientacinis žaidimas-ekskursija 5–9 kl. moksleiviams KURŠĖNŲ ISTORIJA KITAIP (05 17) ir teatralizuota ekskursija SALDŽIOJI KURŠĖNŲ ISTORIJA (05 18).

Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centras pasitinka miesto šventę, pristatydamas dvi turistines naujienas.

Pirmoji – KURŠĖNŲ ISTORIJA KITAIP, skirta jaunajai auditorijai. Orientacinio žaidimo-ekskursijos formatas pasirinktas, atsižvelgiant į jaunimo poreikius. 5–9 klasių moksleivius (11–16 metų amžiaus) dažniausiai atbaido tradicinis ekskursijos formatas, kai gidas pristato informaciją, eidamas nuo vieno turistinio objekto prie kito. Be to, ne visi geba ilgai ir intensyviai klausytis gido pasakojimo.

Orientacinio žaidimo dalyviams bus sudarytos galimybės patiems įsitraukti 100 procentu į pažintinį procesą kiek netradiciniu, bet vis dėlto visus ekskursijos požymius turinčiu, būdu. Užduotys pačios įvairiausios: atpažinti miesto lankytiną objektą iš nuotraukos, pagal aprašymą, surasti jį su minimaliomis užuominomis, atsakyti į klausimą, kuriame tam tikros raidės reikštų sėkmingą užduoties sprendimą ir pan.

Visu paslapčių atskleisti negalima. Reikia ateiti ir sudalyvauti. Būtina išankstinė registracija iki 2019 m. gegužės 16 d. Susitikimo vieta Kuršėnuose bus patikslinta po registracijos tel. 8 41 37 08 60.
Antroji turistinė naujiena skirta gimnazistams ir suaugusiesiems.

Jeigu paklaustume, kas labiausiai garsina Kuršėnus, atsakymas paprastas – puodžiai. Tikra tiesa, bet šį kartą atsakymas – „Kuršėnų vyniotinis“. Tai gardėsis, kurį šiandien rasime vos ne kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje.

Taigi SALDŽIĄJĄ KURŠĖNŲ ISTORIJĄ pristatys du istoriniai personažai. Gruževskių dvaro raštininkas ir į miesto šventę specialiai atvykstanti bajoraitė iš atokesnio, bet Gruževskių dvaro. Ponas raštininkas pasiruošęs pristatyti saldžiąją miesto istoriją. Dėl to pasakojimas, kaip tas garsusis „Kuršėnų vyniotinis“, vyniosis apie saldėsius, jų atsiradimą Kuršėnuose. Viešniai ir jos specialiai pakviestiems svečiams tikrai bus įdomu, ką vis dar galima pamatyti, paliesti ar užuosti Kuršėnuose.

Bajoraitė žino tikrai daug paslapčių iš savo dvaro, tačiau jai smalsu, o kas laukia Kuršėnuose. Ji girdėjo, jog ją ir jos pakviestus svečius ponas raštininkas kvies į dvarą arbatgėrio. Taigi dvaro ekonomė jau suka saldžią masę – oi, bus gardėsių! Gal mūsų visų lauks „Kuršėnų vyniotinis“?

Bajoraitės prašymu visi svečiai pageidautina, kad iš anksto užsiregistruotų iki gegužės 17 d. Visi svečiai renkasi gegužės 18 d. į Kuršėnus. Susitikimo laikas ir vieta bus patikslinti tik, kaip pati baronaitė sako, po pasiskambinimo. Numeris 8 41 37 08 60.

Parengė

Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro
Vadybininkė Margarita Andrončenko
siauliuraj@gmail.com; 8 41 37 08 60; 8 686 72525

šaltinis: https://kursenai.lt/2019/05/15/kursenu-miesto-sventei-dvi-naujos-ekskursijos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN