Šilutės muziejuje - knygos „Šilutės Hugo Šojaus muziejus, dvaras, parkas – verta atrasti“ pristatymas (2024-01-12)

Naujienos: Renginiai , 2024-01-04 18:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

024 m. sausio 12 d. Šilutės Hugo Šojaus muziejus maloniai kviečia į Klaipėdos krašto prijungimui prie Lietuvos skirtus renginius.



16 val. vyks knygos „Šilutės Hugo Šojaus muziejus, dvaras, parkas – verta atrasti“ pristatymas. Tai – pirmasis tokios didelės apimties leidinys apie unikalią Pamario krašto vietovę. Knygoje aptariamos Šilutės muziejaus įkūrimo aplinkybės, dvare veikiančios ekspozicijos, pristatoma dvaro istorija, išlikę ir išnykę komplekso pastatai, padaliniai Švėkšnoje, Žemaičių Naumiestyje, Macikuose, taip pat dvasinio kultūros centro „Eglutė“ veikla. Atskiras knygos skyrius skiriamas dvaro parkui, jo įkūrimo istorijai, augalams ir mažosios architektūros elementams. Renginio svečias – VU istorikas dr. Salvijus Kulevičius. Jis papasakos apie kitus muziejus, įkurtus dvaruose nuo tarpukario iki šių dienų.



17 val. vyks parodos ,,Eksponatai – laikmečio liudininkai“ pristatymas. Jau tradicija tampančioje parodoje išvysite įdomiausius eksponatus, papildžiusius muziejaus fondus 2023 metais. Paroda veiks iki vasario 12 d.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN