Geidžiuose – mažosios architektūros statinių ekspozicija

Naujienos: Savivalda , 2023-12-27 16:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Geidžių Šv. Onos koplyčioje šiandien verda darbas. Nuo ankstaus ryto Tirkšlių seniūnijos ir parapijos vyrai ruošia senų koplytstulpų ekspoziciją, kurią bus galima apžiūrėti gruodžio 24-ąją, Kūčių vakarą, prieš 22.00 val. prasidėsiančias šv. Mišias arba joms pasibaigus.

Mažeikių rajono savivaldybės, AB „ORLEN Lietuva“ ir religinių bendruomenių lėšomis padarytos, pastatytos ir pašventintos trijų medinių koplytstulpių iš Bugenių, Pikelių ir Židikų kopijos, o senieji koplytstulpiai, nebegalintys stovėti lauke, atvežti į Geidžių koplyčią.

Prieš tai šiuos vertingus mažosios architektūros statinius restauratorius Dovydas Ušinskas sutvarkė, konservavo, paruošė eksponuoti. Tirkšlių parapijos užsakymu, kalvis Virgilijus Mikuckis padarė specialius stovus, laikiklius, kad koplytstulpių ekspozicija būtų saugi ir estetiška.

Ateinančiais metais ekspozicija pasipildys dar dviem vertingais koplytstulpiais, kuriuos planuojama restauruoti sakralinio meno ir paveldo simpoziumo „Versmės“ metu.


Švietimo, kultūros ir sporto skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/geid%C5%BEiuose-ma%C5%BEosios-architekt%C5%ABros-statini%C5%B3-ekspozicija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN