Telšių viešojoje bibliotekoje - Knygų mugė (2023-12-01)

Naujienos: Renginiai , 2023-11-30 17:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Gruodžio 1 d., penktadienį, 10–18 val. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje (Respublikos g. 18) – KNYGŲ MUGĖ!



Dalyvauja leidyklos: „Andrena“, „Homo liber“, „Lieparas“, „Prancūziškas knygynas“, „Žara“.



13 val. Susitikimas su rašytoja Sara Poisson. Dalyvauja literatūrologė dr. Neringa Butnoriūtė. Pokalbio tema: Rašytojo šaltiniai: praeitis, dabartis, ateities vizijos.



Sara Poisson (Rasa Čergelienė) – Lietuvos rašytojų sąjungos narė, poetė, prozininkė, eseistė, 9 knygų autorė (2023-aisiais Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ketino išleisti 10-ąją – naują šios autorės romaną, bet dėl lėšų trūkumo leidybą nukėlė kitiems metams). Ilgą laiką gyveno ir dirbo Mažeikiuose, šiuo metu gyvena Vilniuje.



Neringa Butnoriūtė (kūrybos vakaro moderatorė), humanitarinių mokslų daktarė, literatūrologė, literatūros kritikė, mėnraščio „Metai“ literatūros komentarų koordinatorė, VDU kūrybinio rašymo dėstytoja. Nacionalinės skaitymo skatinimo akcijos „Metų knygos rinkimai 2019“ ekspertė, komisijos pirmininkė. Mokslinių interesų kryptys – XX a. II pusės ir naujausioji lietuvių literatūra, poetinis ikoniškumas, kultūrinė žiniasklaida, literatūros kritika.



15 val. Susitikimas su Živile Kropaite-Basiule, LRT žurnaliste, radijo ir televizijos laidų vedėja, ir Aiste Plaipaite, žurnaliste, LRT žinių vedėja, laisvalaikiu kuriančia ir dainuojančia savo ir kitų autorių kūrinius

Ž. Kropaitės-Basiulės knygos „#Fainiausia pasauly močiutė“ pristatymas. Prisiminimai apie gyvenimą pokariu ir partizaninį judėjimą. Partizanų ryšininkės ir politinės kalinės Onos Butrimaitės-Laurinienės gyvenimo istorija.



Maloniai kviečiame!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN