Diskusija apie galimybę suvienyti autizmo diagnozę turinčių vaikų tėvus (Akmenės r.)

Naujienos: Savivalda , 2023-11-15 13:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Lapkričio 10 dieną, Alvos Vaišvilės iniciatyva, mokykloje vyko Lietuvos autizmo asociacijos ,,Lietaus vaikai“ atstovų susitikimas su Akmenės rajono tėvų, auginančių autistiškus vaikus bendruomene, savivaldos atstovais ir pedagogais. Su Lietuvos autizmo asociacijos veikla supažindino, projektus ir bendradarbiavimo galimybes pristatė Vilniaus ir Panevėžio ,,Lietaus vaikai“ asociacijų vadovės Beata Veselienė ir Sandra Lopetaitė. Susitikime buvo diskutuojama apie galimybę suvienyti autizmo diagnozę turinčių vaikų tėvus, įkuriant autizmo asociaciją Akmenės rajone, apie savitarpio pagalbą tėveliams. Savo įžvalgomis apie tėvų, pedagogų patiriamus išgyvenimus auginant, ugdant autistiškus vaikus pasidalijo Akmenės rajono savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė Diana Diržinskė. Patirtimi taip pat dalijosi Naujosios Akmenės ,,Saulėtekio“ progimnazijos specialioji pedagogė Zita Maziukienė.

Akmenės rajono savivaldybės vicemeras Tomas Martinaitis, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Andromeda Makselienė tikino siekiantys, kad specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams būtų suteikta visa reikalinga švietimo pagalba.

Susitikimo pabaigoje žiūrėtas filmas ,,Kaip Titanikas mane išgelbėjo“ ne tik jautriai supažindino su autistiško vaiko gyvenimo istorija, bet ir suteikė galimybę įžvelgti naujų perspektyvų dirbant su šiais vaikais.

Akmenės rajono Dabikinės Vladimiro Zubovo mokyklos informacija
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/diskusija-apie-galimybe-suvienyti-autizmo-diagnoze-turinciu-vaiku-tevus/6359


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN