Mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“ - atgaiva nemokamų spektaklių išsiilgusiam žiūrovui

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-11-13 11:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2023 m. lapkričio 11 dieną Šiaulių kultūros centre ir toliau buvo galima mėgautis teatrų pasirodymais, mat pilnutėlėje Didžiojoje koncertų salėje tebesitęsė XIV respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“. Antrą savaitgalį iš eilės vykstantis festivalis ir toliau džiugina žiūrovus savo žanrų ir temų įvairove, tad spektakliuose besilankantiems šiauliečiams ir miesto svečiams belieka pasinerti į spektakliuose vaizduojamus istorijų vingius, kurie vienaip ar kitaip paliečia publiką.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Spektakliai nemokami.

Praėjusį savaitgalį prasidėjęs ir žiūrovų gausos sulaukęs teatrų festivalis įsibėgėja ir lapkričio 11 dieną publikai pristatė dar du spektaklius. Šeštadienį žiūrovai mėgavosi legenda tapusia B. Dauguviečio komedija „Žaldokynė“ (rež. Birutė Šneiderienė), kurią pristatė Skirsnemunės skyriaus teatras „Pakeleivis“. Komedija žiūrovus nukėlė į istoriją, vykstančią aludario Žaldoko sodyboje. Čia veikėjų naivumas, pasyvumas ir komiškos situacijos publikai priminė artimą buitį, kuri žiūrovus apdovanojo nuoširdaus juoko doze.

Vakarą šiauliečiai užbaigė stebėdami tragikomišką spektaklį „Ieškokite moters“ (rež. Rasa Šiaučiūnaitė), kurį šiauliečiams ir miesto svečiams rodė Kelmės kultūros centro mėgėjų teatras „(Ne)taktiški“. Šiame spektaklyje nesusipratimų atvesti ir kalėjimo kameroje susitikę pagrindiniai herojai tvirtai tikėjo savo likimu, tačiau vis netikėtai įvairiose situacijose pasirodžiusi moteris į jų gyvenimus įnešė sumaišties ir nelaimių. Spektaklio metu buvo jaučiamas stiprus groteskas, kuris žiūrovams siuntė žinutę ne tik apie žmonių santykius, jausmus ir išgyvenimus, bet ir privertė susimąstyti apie realiame gyvenime jiems nutinkančias panašias situacijas.

Organizatoriai primena, kad lapkričio 18 d. 13 val. Šiaulių kultūros centre žiūrovai galės išvysti Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų jaunimo teatro „Be durų“ muzikinį spektaklį vaikams „Atsikrausto kiaulė“ (rež. Angelė Juškevičienė), taip pat tą patį vakarą 18 val. savo premjerinį monospektaklį pagal Dario Fo ir F. Rame komediją „Aš laukiu tavęs, mylimasis“ (rež. Lina Jankauskaitė-Peleckienė) pristatys Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“.
Visi XIV mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ spektakliai – nemokami. Renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje (www.siauliukc.lt).


Informaciją teikia Renginių organizavimo skyriaus režisierė Lina Jankauskaitė-Peleckienė, mob. +370 678 46 145, e. p. lina.peleckiene@siauliukc.lt.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN