IQ forume „Telšių rajoną kuriame kartu“ – mero padėka verslui

Naujienos: Savivalda , 2023-11-13 11:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Praėjusį penktadienį Telšių kultūros centre vyko žurnalo „IQ“ forumas „Telšiai rajoną kuriame kartu“ bei Telšių rajono verslo apdovanojimai. IQ forumas Žemaitijos sostinėje organizuojamas antrus metus iš eilės. Šių metų tema – „Skaitmeninės ir žaliosios transformacijos įtaka, grėsmės bei galimybės regionui ir jo verslui“.

Taip pat tradiciškai šiemet apdovanoti rajonui nusipelnę verslo atstovai. Telšių rajono verslo apdovanojimų iniciatorius Savivaldybės meras Tomas Katkus pasidžiaugė rajone kuriamu tvirtu, socialiai atsakingu bei kasmet vis labiau stiprėjančiu verslu.

Į IQ forumą susirinkusiems rajono verslo atstovams pranešimus skaitė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo pavaduotoja Agnė Kazlauskaitė, „Day Q Analytics“ vadovas bei verslo konsultantas Vytautas Siaurusaitis, UAB „Cherry Servers“ ir UAB „Nord Robotics steigėjas“, Klaipėdos universiteto dėstytojas Remigijus Laurutis, Gamybos inovacijų slėnio plėtros vadovė, inovacijų ekspertė Jolanta Zubkauskienė bei Lietuvos inovacijų centro Inovacijų paramos paslaugų departamento vadovas Artūras Jakubavičius.

Kalbėta apie Europos Sąjungos industrinę politiką, aptarta, kaip keitėsi Telšių regiono įmonių rinkos dalis ir turto grąža, kaip skaitmenizacija padeda įmonėms tobulinti procesus bei kokios laukia ateities perspektyvos.

Išklausius pranešimus, IQ forumo organizatoriai kvietė verslininkus padiskutuoti, kaip skaitmeninė ir žalioji transformacija daro įtaką Telšių regionui ir jo verslui. Diskusijoje dalyvavo Telšių rajono savivaldybės meras T. Katkus, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vytis Lembutis, Lietuvos inovacijų centro Inovacijų paramos paslaugų departamento vadovas A. Jakubavičius bei Inovacijų agentūros Mokslo ir inovacijų skyriaus vadovė Inga Lukošiūnaitė.

Pasibaigus diskusijoms, prasidėjo šventinė IQ forumo dalis – Telšių rajono verslo apdovanojimai. „Tokie forumai yra labai reikalingi, kad pamatytume, kas iš tiesų darosi mūsų rajone, kaip auga verslas, kuo jis gyvena, kokie lūkesčiai, – į susirinkusiuosius kreipėsi Verslo apdovanojimų iniciatorius Telšių rajono savivaldybės meras T. Katkus. – Mero padėka verslui buvo atgaivinta praėjusioje Telšių rajono savivaldybės tarybos kadencijoje. Ją būtina tęsti ir puoselėti toliau. Kiekvienas dirbate savo darbą, sukatės kasdienybėje. Tad apdovanojimai tampa puikia proga pasidžiaugti nuveiktais darbais ir pasiektais rezultatais.“

Pasinaudodamas proga T. Katkus pasveikino verslininkus ir su lapkričio 10 d. minima Verslo diena: „Linkiu nesirinkti lengviausių kelių, nebijoti iššūkių. Tikiu, kad Jūsų verslas augs į sėkmę.“

Prieš pradedant apdovanojimų ceremoniją Telšių rajono savivaldybės meras prisiminė gražią sukaktį – lapkričio 9 d. 25-ąjį veiklos jubiliejų minėjo VšĮ „Žemaitijos verslo centras“. Jos vadovei Redai Raginskienei rajono vadovas įteikė simbolinę dovaną.

„Už neįgaliųjų ir Ukrainos karo pabėgėlių integraciją į darbo rinką“ apdovanojimas įteiktas UAB „Global Pack“. „Global Pack“ – tai tarptautinė baldų furnitūros pakavimo/tiekimo kompanija. Telšių rajone ji jau yra sukūrusi apie 100 darbo vietų. Šiandien bendrovės planuose – investuoti į procesų automatizavimą, įrenginių atnaujinimą bei gamybinių/sandėliavimo patalpų plėtrą. Danijoje įsikūrusi bendrovė ne tik vysto verslą Lietuvoje, bet ir tapo socialinės bei pilietinės pozicijos pavyzdžiu: į darbo rinką integruojami negalią turintys asmenys bei Ukrainos karo pabėgėliai. Įmonė aktyviai dirba ne tik Europos, bet ir Kinijos rinkoje.

Apdovanojimas skambant fanfaroms perduotas įmonės atstovui Simonui Žilevičiui.

Antrasis apdovanojimas iš Telšių rajono savivaldybės mero rankų atiteko UAB „Homega“. Bendrovės įkurtuose Pavandenės Senjorų namuose šiandien gyvena 42 senoliai. Paslaugos teikiamos tiek senyvo amžiaus asmenims, tiek asmenims, turintiems sunkią negalią. Čia namus randa ne tik senoliai, esantys pensijoje, bet ir savarankiškai negalintys savimi pasirūpinti neįgalūs žmonės. Senjorų namuose dirba 23 darbuotojai, kurių dauguma – gyventojai, gyvenantys aplinkiniuose miesteliuose: Janapolėje, Varniuose, Pavandenėje, Viekšnaliuose, Ubiškėje, Luokėje ir kt. Tiek įstaigos gyventojai, tiek darbuotojai aktyviai bendradarbiauja su vietos bendruomene, dalyvauja jų organizuojamuose renginiuose bei veiklose.

Apdovanojimas „Už naujo, socialiai atsakingo verslo plėtrą rajono seniūnijoje“ įteiktas UAB „Homega“ direktorei Jūratei Driežienei.

Trečiasis apdovanojimas – „Už ilgametį verslą ir svarų indėlį kuriant bei puoselėjant autentišką Telšių rajono veidą“ – įteiktas UAB „Skinta“ direktorei Birutei Lekavičiutei. Telšiai turi daug nuostabių žmonių, kurie puoselėja savo kraštą. Viena iš jų – mūsų miesto puošybos ir idėjų generatorė, kurią drąsiai galima vadinti ir Kalėdų ambasadore, floristė Birutė Lekavičiūtė. Šiemet jos vadovaujama bendrovė švęs 30 metų jubiliejų.

Renginio metu Darbo žvaigždės medaliais apdovanoti Telšių regioninio profesinio mokymo centro direktorės pavaduotoja Sonata Virmauskienė ir UAB „Telšių keliai“ direktorius Arnas Knystautas. Juos verslininkams įteikė Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vytis Lembutis, generalinis direktorius Alfredas Jonuška bei Telšių filialo atstovai Jolanta Norvaišienė ir Mantas Vaškys.

Pasibaigus sveikinimams, verslininkams koncertavo merginų smuikininkių trio „Electric Ladies“.


šaltinis: https://telsiai.lt/naujienos/iq-forume-telsiu-rajona-kuriame-kartu-mero-padeka-verslui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN