Šiaulių Dainų parkas taps magijos ir stebuklų karalyste

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-09-01 19:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2023 m. rugsėjo 8–10 dienomis Šiauliuose tvyros šventinė atmosfera – su šūkiu „Šiauliai šviečia“ čia vyks miesto gimtadieniui „Šiaulių dienos 787“ skirti renginiai. Vienas jų – tradicija tapęs meninės vizijos festivalis „Magiškas parkas“. Ketvirtus metus iš eilės Dainų parkas vėl kvies pasinerti į mistinį pasaulį su šviečiančiomis instaliacijomis, kurias šiais metais dovanos menininkas iš Vokietijos Mushumanas. Kerinti lazerių, šviesų, unikalių rankų darbo UV dekoracijų meno instaliacija lankytojus žada perkelti į nuostabos ir stebuklų karalystę. Organizatoriai atskleidžia, kad instaliacija žibės tris dienas ir užburs net viską mačiusius žiūrovus.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.

Žalioji Šiaulių miesto zona – Dainų parkas – net trims dienoms pavirs magijos ir fantastikos karalyste – čia įsikurs tradicija tapęs „Magiškas parkas“. Meninės vizijos festivalis šiemet spinduliuos grožiu rugsėjo 8–10 dienomis nuo 20 val. vakaro. Organizuojamas festivalis šiemet taps žavingu „Šiaulių dienų 787“ akcentu.

„Organizuojamas festivalis sužadins džiaugsmą, kurį skleis gili meno ir gamtos sąveika. Esame įsitikinę, kad dėl „Magiško parko“ šiais metais Saulės miestas švies kaip niekada ryškiai, tad kviečiame pasinerti į dar neatrastą meno ir fantastikos karalystę Šiauliuose“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Pirmąjį „Magišką parką“ Šiauliuose įkurdino lietuvių kūrėjai, vėlesnius du – menininkai iš Suomijos. Šiemet magiško parko instaliacijas dovanos Williamas Hochweberis – menininkas iš Vokietijos, savo darbus kuriantis Mushumano vardu. Prieš pradėdamas kurti instaliacijas, menininkas užsiėmė grafičiais, piešimu ant marškinėlių, drobės bei skulptūrų. Savo talentą demonstravo Anglijoje, Italijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Graikijoje, Portugalijoje ir Gruzijoje vykusiose šventėse ir festivaliuose. Nuo 2013 metų menines instaliacijas kuriantis artistas įkvėpimo daugiausiai semiasi iš gamtos, tad ir „Šiaulių dienoms 787“ skirtas reginys bus apipintas magiškais gamtos elementais.

„Pirmiausia galvoje gimsta konstrukcijų formų ir dydžių idėja. Po to užsakau audinius, dažus ir visas gamybai reikalingas medžiagas. Didžiausia kūrybos dalis yra tapyba, kuriai eskizų nenaudoju. Galvoje užgimusi abstrakti idėja proceso metu keičiasi spontaniškai ir taip gimsta spalvota bei unikali meninė instaliacija, kuriai sukurti paprastai užtrunku 1500 valandų“, – pasakoja Williamas Hochweberis. „Istorija, kurią noriu papasakoti savo menu, sukasi apie nesenstantį žmonijos ir gamtos ryšį. Noriu sukurti taką, kuriuo žmonės galėtų pasinerti į kitą pasaulį, sukurti magišką atmosferą, kurioje lankytojai būtų visiškai apsupti spalvų ir formų“, – priduria menininkas.

Įžengę į „Magišką parką“ išvysite įmantrius gėlių raštus, didžiules galaktikų erdves, kurios sudarys darnią, iš pirmo žvilgsnio skirtingą visumą. Instaliacijų dydis ir formos nepaliks abejingų, o keliais UV dažų sluoksniais padengtos konstrukcijos sukurs 3D efektą. Skambanti užburianti foninė muzika tik sustiprins pojūčius, leis persikelti į stebuklų ir magijos kupiną pasaulį.

Tris dienas truksiantis „Magiškas parkas“ gyventojus ir miesto svečius vilios ne tik kvapą gniaužiančiomis šviesų ir spalvų instaliacijomis, čia skambės užburianti muzika, užteks ir įdomių atrakcijų tiek mažiems, tiek dideliems lankytojams.

Rugsėjo 8–10 dienomis netrūks ir kitų Šiaulių miesto gimtadienio proga organizuojamų pramogų: vyks parodų atidarymai, ekskursijos, koncertai ir kitos veiklos. Visą renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) interneto svetainėje.

Šventės organizatorius Šiaulių kultūros centras ir rengėja Šiaulių miesto savivaldybė dėkoja „Šiaulių dienų 787“ mecenatui UAB „Nostrada“, generaliniam rėmėjui AB „Šiaulių energija“, didiesiems rėmėjams: AB „MV Group Production“, UAB „Bodesa“, UAB „Splius“, UAB „Vilmers“, UAB „Ecoservice projektai“, UAB „Baltik vairas“, UAB „Informacinės sistemos ir technologijos“, UAB „Mano būstas Šiauliai“, rėmėjams: UAB „Aukstata“, UAB „LTintus“, UAB „Maxima LT“, UAB „Transalda“, „Fondas Janukonis“, UAB „Rūta“, draugams: UAB „RD Signs“, AB Šiaulių bankui, UAB „Kensa“, UAB „Vonin Lithuania“, UAB „Toksika“, UAB „Jupojos technika“, UAB „Allianz Lietuva gyvybės draudimas“, UAB saugos tarnybai „Argus, „Fondas Janukonis“ ir informaciniams rėmėjams: Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, medijų grupei „Etaplius“, Šiaulių apskrities televizijai, Lietuvos regionų naujienų portalui „Miesto naujienos“, dienraščiui „Šiaulių kraštas“, regioniniam radijui „Saulės radijas“, „LTAdvert“, „Owexx“.

Informaciją teikia Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė, mob. +370 656 13 886, e. p. edita.smindriunaite@siauliukc.lt.


J. Zablockienės, L. Simaičio, V. Ramanauskienės, Mushumano ir Šiaulių kultūros centro archyvo nuotr.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN