Krepšinio lygoje „Kuršėnų Senukų“ triumfas

Naujienos: Sportas , 2019-05-07 18:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Praėjusį savaitgalį finišavo rajono vyrų mėgėjų krepšinio lyga (ŠRVMKL). Antrus metus iš eilės taurę laimėjo Kuršėnų sporto klubo „Kuršėnų senukai“ krepšininkai.

Pusfinaliuose – revanšas už pralaimėjimą

Pusfinalio varžybose Kuršėnų SK „Kuršėnų senukai“ komanda lengvai susitvarkė su Daugėlių „Flamingu“ – 95:58. Nuo pat pirmojo kėlinio „Senukai“ diktavo savo sąlygas. Pirmas kėlinys buvo laimėtas 32:14, o antras – 24:11. Po pertraukos „Flamingas“ pabandė „kibti“ „Senukams“ į atlapus ir tai jiems pavyko, nes šventė pergalę 15:13, tačiau ketvirtajame kovoti jėgų neužteko ir to pripažinti „Senukų“ pergalę 26:18.

„Kuršėnų senukų“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Arnas Liulys ir Darius Lunskis, pelnę po 16 taškų.

„Flamingo“ komandoje Martynas Veresovas įmetė 18 taškų, o Andrius Česnauskas – 16.

Kitose pusfinalio varžybose Gruzdžių „Gruzdžiai“ susigrūmė su „Ginkūnais“ ir buvo nubausti už sutriuškinimą dešimtajame ture. Atkakliose, permainingose ir taškas į tašką vykusiose rungtynėse Ginkūnų „Ginkūnai“ šventė pergalę 90:82. Pirmąjį kėlinuką „Ginkūnai“ laimėjo 23:20, o antrąjį – 22:19. Šešių taškų skirtumas po ilgosios pertraukos „Gruzdžių“ krepšininkus paveikė tarsi raudonas skuduras bulių ir šie metėsi į ataką. Tačiau pagerinti situacijos nepavyko. „Ginkūnai“ ir antroje rungtynių pusėje šventė pergalę: trečiajame 21:20, o ketvirtajame – 24:23.

„Ginkūnų“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Linas Stankus, pelnęs 17 taškų, bei po 16 taškų prie pergalės pridėję Mantas Barčas ir Ramūnas Neimantas.

„Gruzdžių“ komandoje 28 taškus įmetė Algirdas Vozgirdas, Egidijus Krasauskas pelnė 21 tašką.

Mažasis finalas

Mažajame finale dėl trečiosios vietos kovojo Gruzdžių „Gruzdžiai“ ir Daugėlių „Flamingas“. Rungtynės prasidėjo abiejų komandų greitomis atakomis bei pirmaisiais pataikytais taškais. Toliau rungtynės vyko taškas į tašką. Pirmojo kėlinuko pabaiga buvo sėkmingesnė „Flamingui“, kuris jį laimėjo 16:15. Po pertraukėlės vėl vyko įnirtinga kova. Į priekį įsiverždavo tai viena, tai kita komanda. Tačiau antrasis kėlinukas sėkmingesnis buvo „Gruzdžių“ žaidėjams, kurie šventė pergalę 12:10. Į ilgąją pertrauką komandos išėjo švieslentėje šviečiant skaičiams 27:26 „Gruzdžių“ naudai.

Po ilgosios pertraukos situacija pasikeitė. „Gruzdžių“ krepšininkai dažniau dominavo po „Flamingo“ krepšiu, o ir jų metimai buvo taiklesni. Nors pusę trečiojo kėlinio „Flamingas“ dar bandė kovoti, tačiau jėgos tarsi apleido komandą. Vis dažniau daugėliškiai nepataikydavo į krepšį. Trečiąjį kėlinuką pergalę šventė „Gruzdžiai“ – 29:16. Ketvirtajame kėlinuke sąlygas diktavo „Gruzdžių“ krepšininkai ir tik keli Tado Daukšo ir Andriaus Česnausko pataikyti tritaškiai išgelbėjo „Flamingo“ prestižą, nors „Gruzdžių“ krepšininkai šventė pergalę 26:19.

„Gruzdžių“ krepšininkai rungtynes laimėjo rezultatu 82:61 ir iškovojo trečiąją vietą.

Finale staigmenos neįvyko

Kovoje dėl pirmos vietos susitiko praėjusių metų lygos čempionai ir šių metų reguliaraus lygos turnyro nugalėtojai Kuršėnų SK „Kuršėnų senukai“ ir lygos debiutantai Ginkūnų „Ginkūnai“. Tikėjęsi lengvos pergalės, „Kuršėnų senukų“ žaidėjai gavo nusivilti. Tolimi ir taiklūs Giedriaus Vaišio, Mariaus Bubos, Ramūno Neimanto ir Ramūno Baliutavičiaus metimai pasiekdavo tikslą. „Kuršėnų senukai“ pirmąjį kėlinuką nepataikė nė vieno tritaškio metimo, tačiau taikliau mėtė iš po krepšio. Todėl šventė pergalę 27:21. Antrojo kėlinuko pradžioje komandos apsikeitė taikliais tolimais metimais, o po to kurį laiką iniciatyvą į savo rankas perėmė „Ginkūnų“ krepšininkai, kurie šį kėlinį net buvo išsiveržę į priekį, tačiau keli Edgaro Liulio tritaškiai padėti išlygino, o po to iniciatyvos iš savo rankų „Senukai“ nebeišleido. Antrąjį kėlinuką kuršėniškiai laimėjo 35:26. Pertrauka prasidėjo švieslentėje šviečiant rezultatui 62:47 Kuršėnų komandos naudai. Po pertraukos „Kuršėnų senukai“ viską sustatė į vietas. Jie vis dažniau dominavo po „Ginkūnų“ krepšiu, o tritaškiai metimai pasiekdavo tikslą. Trečiąjį kėlinuką „Senukai“ laimėjo 27:16, o ketvirtąjį – 23:15.

Rungtynes laimėję rezultatu 112:78, Kuršėnų SK „Kuršėnų senukai“ krepšininkai tapo rajono vyrų krepšinio lygos čempionais.

Įteikti apdovanojimai

Ketvirtojoje vietoje likusiems Daugėlių „Flamingo“ krepšininkams įteiktas padėkos raštas.

ŠRVMKL nugalėtojams Kuršėnų SK „Kuršėnų senukai“ krepšininkams įteiktas padėkos raštas, nugalėtojų taurė ir medaliai. Padėkos raštais, antros ir trečios vietos taurėmis bei medaliais pagerbti ir antroje vietoje likę Ginkūnų „Ginkūnai“ bei trečiąją vietą iškovoję Gruzdžių „Gruzdžiai“.

Rezultatyviausio krepšininko apdovanojimas bus įteiktas Šakynos seniūnijos komandos žaidėjui Haroldui Kreimeriui, kuris per lygos varžybas įmetė net 250 taškų.

Apdovanoti ir finalinio ketverto MVP (geriausi žaidėjai): Algirdas Vozgirdas iš „Gruzdžių“ komandos, Giedrius Vaišys iš „Ginkūnų“ ir Kuršėnų SK „Kuršėnų senukai“ žaidėjai: Egidijus Ralys ir Tautvydas Krapikas.

Apdovanojimus įteikė ir nugalėtojus sveikino rajono Tarybos narys Algis Mačiulis, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Tadas Matusevičius, Kuršėnų sporto mokyklos direktorė Ilona Vaičiulienė, ŠRVMKL vyr. teisėjas Romualdas Juodis.



Saulius JUŠKEVIČIUS
šaltinis: https://kursenai.lt/2019/05/03/krepsinio-lygoje-kursenu-senuku-triumfas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN