Tarptautiniai jaunimo mainai Čekijoje (Telšiai)

Naujienos: Švietimas , 2023-07-12 04:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Birželio 20-24 d. Telšių jaunimo centro atstovai dalyvavo tarptautiniuose jaunimo mainuose Čekijoje, Krnovo mieste. Mūsų miestą atstovavo jaunuoliai iš Telšių, Rainių, Luokės, Eigirdžių bei Rūdupių.

Susitikimo tikslas – sudaryti jaunimui sąlygas ugdyti ir plėtoti saviraišką, gebėjimus, įgyti patirties bendraujant su kitų šalių atstovais, pažinti jų kraštą, kultūrą, lavinti užsienio kalbą.

Tarptautiniuose jaunimo mainuose susitiko penkių šalių atstovai iš Lietuvos, Čekijos, Slovakijos, Prancūzijos ir Lenkijos. Keturias dienas jie gyveno kartu, mezgė tarpusavio ryšius, komunikavo ir dalyvavo įvairiose veiklose.

Mainų programos įvairovė (neformalios užduotys, patyriminės veiklos ir kt.) suteikė galimybę jaunuoliams įgyti tarptautinės patirties, skatino tarpkultūrinį mokymąsi.

Telšiškiai pristatė mūsų miestą, tarptautinėse grupelėse diskutavo aplinkosaugos, jaunimo užimtumo temomis, aktyviai dalyvavo įvairiose komandinėse užduotyse, įveikė 6 km. žygį į kalną.

Abejingų nepaliko ir Krnovo miesto architektūra, nuostabus senamiestis bei nepakartojami gamtos vaizdai.

Jaunuoliai džiaugėsi, kad šis projektas suteikė labai įdomios ir vertingos patirties: pažintis su naujais žmonėmis bei jų kultūra, galimybė išbandyti save kitoje, nekasdieniškoje aplinkoje.

Nuostabi Telšių ir Krnovo miestų draugystė šiemet skaičiuoja 10-ties metų sukaktį. Bendradarbiavimo sutartis su miestu-partneriu pasirašyta 2013 m. balandžio 20 d.


šaltinis: https://telsiai.lt/naujienos/tarptautiniai-jaunimo-mainai-cekijoje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN