Popietė su Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnais Žadžiūnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-04-28 10:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Atšilus orams, daugumai Žadžiūnų gyventojams nereta transporto priemone tampa dviratis. Juo naudojasi, ne tik kaip susisiekimo priemone, bet ir įvairių švenčių, renginių, žygių metu, kaip pramogos, laisvalaikio įrankiu. Todėl išauga ir vagysčių grėsmė. 2019 m. balandžio 24 d. bendruomenės kiemelyje, Žadžiūnų bibliotekos savanorei Vilmai Skirmantaitei-Čiūdarienei padedant vyko popietė, kurioje dalyvavo Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnai. Jie žymėjo dviračius unikaliu identifikaciniu numeriu, kuris yra veiksminga ir niekuo nekainuojanti dviračių apsaugos nuo vagių priemonė. Dviratį pareigūnai užregistravo, specialia priemone pažymėjo jo rėmą, ir užklijavo lipduką su užrašu „PAŽENKLINTA NEVOGTI!!!“. Lipdukas ant dviračio rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti. Taip pat susitikimo metu pareigūnai supažindino ir priminė dviratininkams Kelių eismo bei saugaus grįžimo namo tamsiu paros metu taisykles. Buvo aiškinta kur kreiptis pagalbos nutikus nelaimingam atsitikimui.

Bendruomenės pareigūnai Toma Vaitkevičienė ir Donatas Šimkus jaunuolius supažindino su policininko profesija, darbe naudojamomis specialiomis priemonėmis, pasakojo apie pareigūnų kovinę parengtį ir netikėtumus, nuolat kovojant su blogiu.


Ona Skirmantienė,
Žadžiūnų bibliotekos bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN