Skaitome ir vaidiname pasaką (Mažeikių r.)

Naujienos: Švietimas , 2023-06-06 21:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Visą gegužės mėnesį Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filiale vyko edukaciniai renginiai „Skaitome ir vaidiname pasaką“. Renginiuose dalyvavo Viekšnių gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ ugdytiniai.

Renginių metu vaikai turėjo galimybę susipažinti su lėlių teatro „Drakoniukas“ aktorės, tautodailininkės Erikos Laurinavičiūtės-Šuklinskienės pirštininių lėlių paroda, išsirinkti sau labiausiai patinkančią lėlytę ir pabandyti suvaidinti.

Susitikimų metu skaitėme pasakas: „Dangus griūva“, „Alavinis kareivėlis“, klausėmės čekų rašytojo S. Sacharnovo pasakos „Keista žuvis” garso įrašo, žiūrėjome „Stalo teatro“ parengtą lietuvių liaudies pasakos „Jaučio trobelė“ vaizdo įrašą, vaidinome pasaką „Ropė“.

Kūrybinių dirbtuvių metu gaminome balerinas, žuvytes, mokėmės pasidaryti popierinius pasakų personažus „pirštukų teatrui“.

Per visą mėnesį vykusius renginius biblioteka buvo tapusi baleto teatru, didžiuliu akvariumu, lėlių teatru. Bibliotekos kiemelyje darželinukai „pelėdžiukai“ vaidino pasaką „Ropė“, o 2a klasės mokiniai savo pasaką piešė kreidelėmis ant asfalto.

Užsiėmimų metu vaikai sužinojo, kad pasakas galima ne tik skaityti, bet ir klausytis garso įrašų, žiūrėti spektaklių vaizdo įrašus, kad labai smagiai ir įdomiai galima sekti pasakas ir taip paprasta sukurti teatrą, žadinantį vaikų fantaziją bei ugdantį individualumą!

Vaikų keliavimas į fantazijų pasaulį sužadina smalsumą, gyvas, nuoširdžias emocijas, ugdo kūrybiškumą. Tokie renginiai plečia vaikų kultūrinį akiratį, skatina domėjimąsi literatūra, supažindina su skirtingomis lėlių teatro technikomis.

Dėkojame menininkei Erikai Laurinavičiūtei-Šuklinskienei už paskolintas pirštinines lėles, Viekšnių gimnazijai ir Viekšnių lopšeliui-darželiui „Liepaitė“ už bendradarbiavimą.


Rasa Vilkaitė,
Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė
Nuotraukos Onos Pačengienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN