Vaikų gynimo diena Užventyje (Kelmės r.)

Naujienos: Švietimas , 2023-06-06 21:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos 1-4 klasių mokiniai rinkosi į miesto stadioną Ventos upės slėnyje. Čia gaisriniu automobiliu atvyko ir BĮ Kelmės rajono priešgaisrinės saugos tarnybos Užvenčio ugniagesių komandos ugniagesiai ir šios tarnybos vadovas Artūras Kairys. Vaikams buvo papasakota apie ugniagesio gelbėtojo profesiją, jų vykdomus darbus, ugnies keliamus pavojus, buvo parodytas gaisrinis automobilis, turima įranga bei papasakota kaip ją naudoti. Ugniagesiai gelbėtojai leido mokiniams išmėginti kvėpavimo aparatus, kurie naudojami uždūmintose patalpose. Mokiniai rengėsi ugniagesių apsauginiais rūbais ir šalmais, mokėsi naudotis gesintuvu, o vėliau savo jėgas išmėgino „Jaunojo ugniagesio“ rungtyse, kur vandens pagalba turėjo numušti taikinius bei rungtyniavo traukdami gaisrinę žarną. Buvo pademonstruota, kokios didelės jėgos reikia, norint išlaikyti didelio našumo gaisrinį švirkštą, kai juo yra tiekiamas vanduo į gaisravietę. Pabaigoje visi klausėsi istorijos apie gaisrinę žarną, kuri gaisro gesinimo saldainių fabrike metu buvo užkimšta saldainiais. Iš žarnos ant pievelės pabirę saldainiai buvo ugniagesių gelbėtojų dovana mokiniams. Kiekviena klasė dar gavo dovanų po kamuolį ir diplomus už prizines vietas rungtyse.

Ugniagesiai gelbėtojai vaikams linki svajoti, augti, saugiame, spalvingame gėrio bei grožio pilname pasaulyje ir kad vaikystės dienos būtų tik saulėtos, spalvingos, įdomios bei žaismingos, o atradimų ir įspūdžių kupinas vaikystės kelias būtų visada lydimas nuostabiausių išgyvenimų, artimųjų meilės ir supratingumo.


šaltinis: https://www.kelme.lt/vaiku-gynimo-diena-uzventyje/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN