Klaipėdos kriminalistai sulaikė 3 jaunuolius įtariamus bendraamžiams platinusius įvairias narkotines (psichotropines) medžiagas

Naujienos: Teisėtvarka , 2023-05-09 13:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai sulaikė 3 jaunuolius, įtariama bendraamžių tarpe neteisėtai platinusius įvairias narkotines (psichotropines) medžiagas.
Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus Klaipėdoje įtariama platinusį, anksčiau neteistą, vienoje iš uostamiesčio ugdymo įstaigų besimokantį nepilnametį (17 m.) klaipėdietį.

Dar 2023 m. vasario mėn. tyrimo metu užfiksuota, kaip šis jaunuolis Klaipėdoje pardavė elektroninėms cigaretėms papildyti skirtą skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2023 m. kovo mėn. užfiksuota, kaip nurodytas jaunuolis Klaipėdoje kartu su bendraamžiu (tuo metu – 17 m.) bendrininku iš Klaipėdos rajono pardavė skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tolesnio tyrimo metu, 2023 m. kovo mėn. pabaigoje užfiksuota, kaip šis, anksčiau neteistas, Klaipėdos rajono gyventojas, vienos iš Klaipėdos ugdymo įstaigų auklėtinis, pardavė psichotropinę medžiagą (LSD) pirkėju apsimetusiam asmeniui.

2023 m. gegužės mėn. pradžioje Klaipėdoje, Žolynų g., KPONTV pareigūnai sulaikė įtariama vienam iš nepilnamečių minėtą psichotropinę medžiagą pardavusį 21 m. klaipėdietį.

Atlikus kratą, šio, anksčiau neteisto, individualią veiklą vykdančio, vaikino gyvenamojoje vietoje, policijos pareigūnai rado daugiau nei 1300 lapelių su įtariama psichotropine medžiaga – LSD, galimai kanapių, elektronines svarstykles bei trintuvę.

Tą pačią dieną Klaipėdos r., Kiškėnų k., teisėsaugininkai sulaikė jau minėtą, ką tik pilnametystės sulaukusį, Klaipėdos rajono gyventoją. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – LSD, elektroninėms cigaretėms papildyti skirto skysčio su galimai psichotropine medžiaga, įtariama kanapių bei elektronines svarstykles.
Tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratą 17 m. klaipėdiečio gyvenamojoje vietoje, rastos 45 galimai netikros ar suklastotos elektroninės mokėjimo priemonės.

21 m. vaikinui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Kitam, dabar jau 18 m., jaunuoliui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti.

17 m. jaunuoliui taip pat bus įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

21 ir 18 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau 21 m. įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas ir dokumentų paėmimas, kitam, 18 m., įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Primename, jog Klaipėdos apskrities VPK KPONTV pareigūnai 2023 m. balandžio pabaigoje Klaipėdoje, Taikos pr., sulaikė anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančią, 20 m. klaipėdietę, pas kurią rasta įtariama narkotinė medžiaga – kanapės.

Tą pačią dieną, tęsiant tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Taikos pr., sulaikytas šią, galimai narkotinę medžiagą, merginai įtariama pardavęs 15 m. klaipėdietis. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado apie 200 g, kaip įtariama, kanapių, galimai kokaino, tris trintuves, dvejas svarstykles bei įtariama nedidelės šaunamosios galios ginklą.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK viršininko Alfonso Motuzo, informacija apie galimą narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą jaunimo tarpe policijos pareigūnams yra žinoma. „Pastaruoju metu Klaipėdos apskrityje visų lygių pareigūnai, nuo gatvėse dirbančių iki mūsų specializuotų padalinių, yra įsitraukę į tokio pobūdžio informacijos rinkimą, analizavimą, specialių priemonių vykdymą, draudžiamas medžiagas platinančių asmenų nustatymą ir sulaikymą. Jau esame nustatę ir sulaikę tokias medžiagas platinančių asmenų, tarp jų yra ir nepilnamečių. Ateityje tokių priemonių ir sulaikymų bus ir daugiau.“

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN