Poilsiaudamas Palangoje Skuodo r. PK pareigūnas išgelbėjo skęstantį vaiką

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-08-16 20:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Rugpjūčio 2 d., atostogų metu, Klaipėdos apskr. VPK Skuodo r. PK veiklos skyriaus viršininkas Artūras Tiškus, poilsiaudamas Palangos paplūdimyje išgirdo pagalbos šauksmą – prie vandens susirinkę piliečiai rodė į jūroje esančius žmones ir šaukė, jog skęsta žmogus. Gelbėtoju kažkada dirbęs Artūras, sako net neturėjęs laiko pagalvoti ką daryti – instinktyviai bėgęs gelbėti vandenyje atsidūrusio žmogaus, nežinodamas skęsta suaugęs ar vaikas. Pasak Artūro, nors tądien plevėsavo geltona vėliava, bangos buvusios tikrai didelės, tad tik priplaukęs pastebėjo, jog vandenyje pagalbos šaukėsi moteris ir mergaitė. Sugriebęs išsigandusią mergaitę, pareigūnas plūduriavo laikydamas ją tol, kol vandens motociklu priplaukė gelbėtojai, tuomet mergaitę užkėlė ant motociklo, o pats dar bandė padėti moteriai. Galiausiai gelbėtojų vandens motociklu buvo nutempti ten, kur jau kojomis siekė dugną ir galėjo lengviau atsikvėpti.

Pats Skuodo r. policijos komisariato pareigūnas savo poelgio nesureikšmina, kukliai sako, jog pasielgė taip kaip reikėjo.

Ginti. Saugoti. Padėti – šūkis, kuriuo policijos pareigūnas vadovaujasi ne tik tarnybos metu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN