Vairuotojai mobiliųjų telefonų iš rankų nepaleidžia (Tauragė)

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-08-08 20:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Praėjusią savaitę, rugpjūčio 2-5 dienomis, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai fiksavo neatsakingus vairuotojus, kurie vairuojant transporto priemones naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Nors vairuotojai apie sugriežtintą kontrolę buvo įspėti iš anksto socialiniuose tinkluose, tačiau daugelis į šį policijos pareigūnų įspėjimą nesureagavo ir Kelių eismo taisyklių nesilaikė.

Pareigūnai priemonės metu užfiksavo 40 nedrausmingų vairuotojų, besinaudojančių mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant.

Šilalės miesto ir rajono teritorijoje telefonu vairuodami naudojosi 7 asmenys, Šilutės – 11, Tauragės – 22.

Šiems pažeidėjams gresia baudos nuo 60 iki 90 eurų. Pakartotinai pažeidus taisykles gresia netekti vairuotojo pažymėjimo nuo 1 iki 3 mėnesių.

Mobilieji telefonai dažnai palengvina mūsų kasdienybę, tačiau jų naudojimas vairavimo metu gali būti pražūtingas, todėl vairuojant, vertėtų jų atsisakyti. Šį įprotį prie vairo turite pamiršti!

Kalbėtis telefonu vairuojant leidžiama tik vienu būdu – naudojant laisvų rankų įrangą.

Pareigūnai priemonės metu taip pat nustatė ir 3 chuliganiško vairavimo atvejus, kuomet pavojingai lenkiant sukeliama avarinė situacija kelyje.

Tokius pažeidimus galima pamatyti kasdien, tačiau daugybė vairuotojų nesuvokia, kad toks lenkimas yra draudžiamas ir tampa skaudžia eismo įvykių priežastimi.

Vairuokite saugiai!

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN