Akmenės savivaldybėje pasveikinta Birutė Viktoravičiūtė

Naujienos: Asmenybės , 2019-02-20 18:01
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Jubiliejinę amžiaus sukaktį pažymėjusi Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro darbuotoja, kelių šokių kolektyvų vadovė, choreografė ir šokio pedagogė Birutė Viktoravičiūtė pasveikinta Savivaldybėje.

Gimusi ir mokiusis Naujojoje Akmenėje, vėliau - Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetų Teatrinio meno fakultete, nuo 1986 metų B.Viktoravičiūtė – rajono centro kultūros rūmų šokėjų vadovė, vadovavo Kivylių pagrindinės mokyklos, Naujosios Akmenės ugdymo įstaigų vaikų tautinių šokių būreliams bei kolektyvams. B.Viktoravičiūtė parengė savo vadovaujamus kolektyvus Lietuvos ir Pasaulio lietuvių 1994, 1998 metų bei paskesnėms dainų šventėms, Lietuvos moksleivių 1997-ųjų ir paskesnėms dainų ir šokių šventėms, tarptautiniam jaunimo festivaliui Taline, įvykusiam 1993 metais. B.Viktoravičiūtė sėkmingai dalyvavo rajono ir Lietuvos zoninėse meno šventėse, jos vadovaujamas merginų tautinių šokių kolektyvas pripažintas vaikų ir jaunimo tautinių šokių konkurso „Aguonėlė 2000“ laureatu, Lietuvos 1997 tautinių šokių festivalyje „Pora už poros“ pelnė II vietą. B.Viktoravičiūtės vadovaujamiems kolektyvams 2002 paskirtas prestižinis „Aukso paukštės“ prizas.



Parengė Savivaldybės administracijos

Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvien
Autorės nuotrauka http://akmene.lt/go.php/lit/Savivaldybeje-pasveikinta-birute-viktoraviciute


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN